Medisch Spectrum Twente


Wereldreumadag op 12 oktober 2010

Enschede, 7 oktober 2010

Op 12 oktober as. is het Wereldreumadag. De polikliniek Reumatologie van Medisch Spectrum Twente gaat hier -met als motto "Reuma vraagt om actie" tussen 8.30 en 15.30 uur ruim aandacht aan besteden.

Reumapatiënten zijn zeker geen patiënten die stil zitten, maar die zich heel actief in de maatschappij bewegen. Reumatologie is een zeer actief en vooruitstrevend specialisme dat alle moderne middelen gebruikt om reumapatiënten tot bewegen aan te zetten. Bij Medisch Spectrum Twente zijn 7 reumatologen werkzaam.

Uit onderzoeken blijkt meer en meer dat bewegen zeer belangrijk is voor de reumapatiëntenpopulatie. De polikliniek reumatologie heeft voor de Wereldreumadag dan ook activiteiten georganiseerd die het motto "Reuma vraagt om actie" invulling geven.


·

Aanwezigheid van een fysiotherapeut die gezamenlijke oefeningen met onze patiënten zal uitvoeren in onze wachtkamer. Verder is er uiteraard gelegenheid voor persoonlijk advies


·

Aanwezigheid van een podotherapeut die uitleg geeft over een nieuw type slipper speciaal voor reumapatiënten


·

Infostand met divers foldermateriaal. Stand wordt bemand door een reumaverpleegkundige die patiënten van de nodige informatie kan voorzien over hulpmiddelen voor reumapatiënten en sportactiviteiten in de omgeving specifiek voor reumapatiënten


·

Rondleiding op onze dagbehandeling waarbij ook het gebruik van echografisch onderzoek gedemonstreerd zal worden.


·

Patiënten worden verder uitgedaagd om een spelletje te spelen met een Wii die opgesteld wordt met een groot scherm in de wachtkamer. Dit kan met medepatiënten zijn maar ook met hun verpleegkundige of met een reumatoloog.