Gemeente Maasgouw


Gemeente plaatst weer bladkorven

De gemeente doet er veel aan om in de herfst het gevallen blad zo snel mogelijk te verwijderen.

Daarmee wordt overlast, zoals gladheid bij regenachtig weer zo veel mogelijk voorkomen. De gemeente zet daarom in de herfstperiode extra mensen met veegmachines en bladblazers in. Maar de gemeente kan niet overal tegelijk bezig zijn. De medewerking van bewoners die zelf bladeren in hun straat opruimen wordt dan ook zeer gewaardeerd. Door het plaatsen van bladkorven, helpt de gemeente die inwoners om de bladeren zelf netjes op te ruimen.

De bladkorven zijn alleen bedoeld voor plaatsen waar veel (grote) bomen van de gemeente staan en ze worden geplaatst in de openbare ruimte van de gemeente Maasgouw.

Op locaties:

* waar er geen risico's zijn voor de (verkeers)veiligheid;
* waar plaatsing het gebruik van de openbare ruimte niet beperkt;
* die bereikbaar zijn via de verharde weg voor aan- en afvoer;
* die in het zicht liggen van woningen.

Alleen bladafval in de korven
De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladafval. In verband met de verwerking van het bladafval op het composteringsterrein, is het belangrijk dat er alleen bladeren in korven terecht komen. Overig groen hoort niet in de korven thuis. Ook als u bladafval heeft verzameld in vuilniszakken vragen wij u alleen de bladeren in de korven te gooien.

Waar kunt u uw bladafval kwijt?
Een overzicht van de locaties waar de bladkorven geplaatst worden vindt u op website van de gemeente (www.gemeentemaasgouw.nl). Ook kunt u bellen naar het callcenter van de gemeente, tel. (0475) 85 25 00).

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00