Technische Universiteit Eindhoven

Elphi Nelissen 'beste vrouwelijke MKB-ondernemer van 2010'

Geplaatst: 12 oktober, 2010

Elphi Nelissen, oprichter en mededirecteur van Nelissen Ingenieursbureau, is door de Federatie Zakenvrouwen (FZ) uitgekozen tot vrouwelijke ondernemer van het jaar in het MKB. Nelissen is fellow bij de TU/e-faculteit Bouwkunde. De prijs werd afgelopen vrijdag uitgereikt.

Elphi Nelissen. Foto: Bart van Overbeeke.

De Federatie koos haar vrijdagavond in Mediaplaza in Utrecht, tijdens het FZ Award Gala, uit drie genomineerden in de categorie Midden- en Kleinbedrijf. Verder waren er prijzen voor de beste vrouwelijke zzp'er en de beste internationale zakenvrouw. De Eindhovense zakenvrouw versloeg in haar categorie 25 andere deelnemers. "Zij combineert groei en duurzaam ondernemen op een perfecte wijze met elkaar, naast een grote betrokkenheid in haar vakgebied en omgeving", aldus de toelichting van de federatie.

De jury looft ook haar inzet op onderwijsgebied, met speciale aandacht voor vrouwelijke studenten in techniek. "Zij zet zich in voor meer meiden in techniek en innovatie. En ze is voorzitter van de jury van het Marina van Dammefonds, dat financiering beschikbaar stelt aan vrouwelijke studenten in de techniek." Verder is ze bestuurslid van VHTO, een landelijk expertisebureau dat zich inzet om meer meisjes en vrouwen te interesseren voor een bèta- of techniekopleiding.