Politie Drenthe

Dinsdag 12 oktober 2010

Provincie Drenthe, 12-10-2010

Beroving en mishandeling
HOOGEVEEN Maandagmorgen deed een 78-jarige inwoonster van Hoogeveen aangifte van mishandeling en beroving. Toen de vrouw haar fiets onder de overkapping van een flat aan de Beukemastraat wilde parkeren wilde een onbekende man haar tas uit een fietsmandje pakken. De vrouw bedacht zich niet en hield de tas vast. Hierop sloeg de man haar twee keer in het gezicht waarna het slachtoffer terug sloeg. Nadat een in een auto zittende getuige claxonneerde liet de overvaller los en nam lopend de benen. De overvaller heeft een dun en lang postuur, slungelig figuur, ongeveer 20 jaar oud, bleek gezicht, droeg een kort jasje of jack en een lichtkleurig petje met een blauw logo/opdruk aan de voorzijde. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Inbraak in café met woning

RUINERWOLD In de nacht van zondag op maandag vond er een inbraak plaats in een café met woning aan de Dijkhuizen. De buit in het café bestond uit geld en in de woning waar geklust wordt heeft men gereedschap ontvreemd.

Aanrijding met drank op

YDE Maandagavond hield de politie een 34-jarige inwoner van Drachten aan. De man was kort daarvoor betrokken bij een aanrijding op de Norgerweg. Daarbij botste hij met de zijkant van zijn auto tegen een uit tegengestelde richting komende tractor met aanhanger. Tijdens onderzoek bleek dat hij gedronken, 560 ug/l, had. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Auto gestolen

KLAZIENAVEEN In de nacht van maandag op dinsdag werd op de broekweg een personenauto gestolen. Een Mercedes, type Avantgarde, kleur blauw/grijs en voorzien van het kenteken 56-HV-KZ, stond afgesloten op de oprit bij een woning geparkeerd. De dieselauto heeft een waarde van ongeveer 12000.