Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Fietser breekt sleutelbeen bij aanrijding

Publicatiedatum: 12-10-2010 10:09:24

ARNHEM - Een 54-jarige fietser uit het Brabantse Molenschot is maandagmiddag 11 oktober in Arnhem gewond geraakt na een aanrijding met een auto. De man kwam rond drie uur op de kruising van de Boulevard Heuvelink met de Van Oldenbarneveldtstraat met een 34-jarige Arnhemse automobilist en liep vermoedelijk een gebroken sleutelbeen op. Volgens de politie was de automobilist vanaf de Boulevard Heuvelink afgeslagen en had daarbij de fietser, die rechtdoor wilde, kennelijk over het hoofd gezien.
(114000)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zutphenaar op heterdaad gepakt na fietsdiefstal
Publicatiedatum: 12-10-2010 10:08:50

VELP - De politie in Velp heeft maandagmiddag 11 oktober een 24-jarige man uit Zutphen op heterdaad aangehouden in verband met fietsdiefstal. Een politieagente zag de man zich aanvankelijk verdacht ophouden in de fietsenstalling van het station, vlakbij het politiebureau. Kort daarop ging de man er snel vandoor met een fiets, waarna de agente de hulp van collega's in riep. Die zagen de man even verderop over de Zutphensestraatweg fietsen. De Zutphenaar bekende spontaan de fiets zojuist te hebben gestolen en moest mee naar het politiebureau. De man vertelde vanuit Arnhem per trein onderweg te zijn naar huis. In Velp werd hij de trein uitgezet omdat hij zonder kaartje had gereisd. Daarop besloot hij in Velp een fiets te stelen en ermee naar huis te gaan. Tegen de Zutphenaar is proces-verbaal opgemaakt. De fiets zal worden teruggegeven aan de eigenaar.
(113969)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhems trio aangehouden na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 12-10-2010 10:08:10

ARNHEM - Twee vrouwen en een man, allen uit Arnhem, zijn maandagmiddag door de politie in hun woonplaats aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De twee vrouwen, 26 en 47 jaar, en de 35-jarige man bleken elkaar te kennen en hadden volgens beveiligers van een warenhuis aan de Ketelstraat voor ruim 700 euro aan kleding en schoenen gestolen. Bij het verlaten van de zaak werden ze gepakt en later aan de politie overgedragen. Een van hen had een speciaal geprepareerde tas bij zich om het diefstalalarm te kunnen omzeilen. De drie kregen - naast een proces-verbaal - een schadevergoedingsmaatregel opgelegd. Bij hetzelfde warenhuis werd later een duo uit Elst opgepakt wegens winkeldiefstal. Een 21-jarige vrouw en een 24-jarige man bleken aan de haal te zijn gegaan met een aantal spijkerbroeken en werden na het verlaten van de zaak aan de politie overgedragen. De vrouw bleek nog meer kledingstukken bij zich te hebben waarvan vermoed werd dat ze gestolen waren uit een andere zaak. De twee hebben inmiddels bekend en zijn weer op vrije voeten. De buit, ter waarde van ruim 400 euro, werd in beslag genomen. Het duo kreeg naast een proces-verbaal ook een schadevergoedingsmaatregel opgelegd.
(114007 / 113931)

Dubbel gepakt
Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is sinds 1 juni 2009 met het project `Winkeldief dubbel gepakt' gestart.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Trio aangehouden op verdenking van bestelen werkgever
Publicatiedatum: 12-10-2010 10:07:23

EDE - De politie in Ede heeft in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 oktober drie medewerkers van een distributiebedrijf op het industrieterrein Frankeneng aangehouden op verdenking van verduistering in dienstbetrekking. Het trio, twee Veenendalers van 19 en 24 jaar en een 19-jarige jongen uit Nieuwegein, zou zijn werkgever meerdere keren hebben bestolen.

Even na middernacht werd de hulp van de politie ingeroepen in verband met een conflict in het bedrijf. Daar bleek dat de bedrijfsleiding al vaker diefstallen had geconstateerd, telkens als het verdachte trio ook in dienst was. Bij een intern onderzoek werden maandagavondlaat in een tas bij een van het trio spullen uit het bedrijf aangetroffen. De 24-jarige Veenendaler werd daarbij kwaad en sloeg daarbij een ruit van de kantine in. Agenten besloten de drie mannen aan te houden op verdenking van diefstal en/of verduistering. Door het bedrijf is aangifte gedaan.
(114063)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053