Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.25 uur

Utrecht, 12-10-2010

Verkeershandhavingsteam heeft eerste resultaten Snelheidscontroles Beusichemseweg t Goy
t GOY - Sinds eind augustus voert het verkeershandhavingsteam van de politie Utrecht intensieve verkeerscontroles uit op de Beusichemseweg in t Goy. Zij voert de handhavingsactie snelheid uit op verzoek van de gemeente Houten.

Resultaten
Uit de tussentijdse metingen blijkt dat het aantal overtreders in het 60 km-gebied substantieel is gedaald sinds de controles worden uitgevoerd. Bij de nulmeting begin mei hield slechts 45 procent van de weggebruikers zich aan de toegestane snelheid. Dit is nu verhoogd naar bijna 95 procent! Ook in het 30 km-gebied houden meer bestuurders zich aan de toegestane snelheid dan voor de controles. Helaas is de toename hier wel kleiner. De politie gaat de komende tijd dan ook vooral binnen de bebouwde kom controleren.

De afgelopen weken heeft het verkeershandhavingsteam bijna 4.900 voertuigen gecontroleerd. Hiervan overtraden 415 passanten de snelheidsgrens. Dit komt neer op een percentage van 8,5 procent. In totaal werden 373 bestuurders staande gehouden. De hoogst gemeten snelheid was 100 km/h (in het 60 km-gebied).

Reden handhavingsproject
Uit de ongevallencijfers blijkt dat in de praktijk weinig ongevallen gebeuren op de Beusichemseweg. Toch ervaren omwonenden de verkeerssituatie als onveilig. De gemeente neemt deze ervaringen serieus en heeft daarom afspraken gemaakt met de politie en het openbaar ministerie over controles.

De politie heeft een speciaal team beschikbaar om in dit soort situaties te starten met intensieve verkeerscontroles. Na elke vier weken van handhaving last zij een periode van nameting in om te bekijken wat de effecten van de verkeerscontroles zijn. Na ongeveer vijf maanden evalueren de betrokken partijen het project. Op basis daarvan wordt besloten over eventuele aanpassingen aan de weg.