Politie Groningen

Dinsdag 12 november 2010

Provincie Groningen, 12-10-2010

Politie pakt overvaller op heterdaad

VEENDAM De politie heeft maandagavond een 56-jarige man uit Veendam aangehouden voor een gewapende overval. De Veendammer liep omstreeks 20:50 uur een benzinepomp aan de Van Stolbergweg in Veendam binnen. De man bedreigde een medewerker met een vuurwapen en hij eiste geld. Daarna verliet de verdachte het tankstation met een onbekende hoeveelheid geld. Agenten gingen op basis van het doorgegeven signalement direct op zoek naar de overvaller. Even later zagen de dienders de Veedammer, die voldeed aan de opgegeven omschrijving, op de Industrieweg in Veendam in te rekenen. Tijdens de fouillering troffen de agenten een vuurwapen en een klein geldbedrag aan. De verdachte werd voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Stadjer na steekincident aangehouden

GRONINGEN - Een 38-jarige uit Delfzijl is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een steekincident in de Muurstraat in Groningen. Bij een café in de Muurstraat ontstond onenigheid tussen het slachtoffer en een 34-jarige man uit Groningen. De 34-jarige bedreigde het slachtoffer vervolgens met een scherp voorwerp. In een schermutseling liep het slachtoffer een steekwond in zijn buik op. Gealarmeerde agenten konden de vechtersbazen uit elkaar halen. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn verwonding bleek mee te vallen. Politieagenten konden de verdachte direct aanhouden. Hij was nog in het bezit van het scherpe voorwerp. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek. De politie onderzoekt wat de aanleiding van het incident is geweest.

Man in woning mishandeld

EZINGE Een 67-jarige man uit Ezinge is maandagnacht in zijn woning in Ezinge mishandeld. Het slachtoffer was wakker geworden, omdat zijn hond onrustig werd. Hij trof vervolgens twee jongens in zijn woonkamer aan. Op dat moment werd hij door een derde jongen met een hard voorwerp op zijn hoofd geslagen. De 67-jarige viel door de klap op de grond. De drie jongens verlieten hierna de woning. Het slachtoffer waarschuwde vervolgens de politie. De dienders constateerden dat de man letsel aan zijn hoofd, knie en arm had. Het drietal kon de woning binnenkomen, omdat de achterdeur niet op slot zat. De man doet vandaag aangifte van het geweldsincident. Voor zover bekend zijn er geen spullen uit de woning gestolen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Alcomobilist met openstaande boetes aangehouden

GRONINGEN - Een 45-jarige man uit Groningen is maandagnacht door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten controleerden de bestuurder in de Oosterstraat in Groningen. Bij controle wees een blaastest uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 0,7. De Stadjer bleek nog diverse openstaande boetes te hebben. Na verhoor en betaling van ruim 1600 euro mocht hij het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Bestuurder moet auto inleveren

GRONINGEN Surveillerende agenten controleerden maandagnacht op de Vismarkt een bestuurder van een personenauto. Het bleek dat de 40-jarige kentekenhouder uit Westerstede nog voor ruim 112 euro aan boetes hadopenstaan. De bestuurder kon het openstaande bedrag niet betalen. De politie nam daarom zijn auto in beslag. Mensen die nog een boete hebben openstaan, kunnen hun boete pinnen bij de Parketpolitie aan de Kleine Leliestraat 4 in Groningen (open van 8.30 tot 12.00 uur) of bij het hoofdbureau aan de Rademarkt 12.

Stadjer aangehouden voor fietsdiefstal

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen een 31-jarige man uit Groningen aangehouden voor fietsdiefstal. Dienders zagen de Stadjer een fiets, die niet op slot stond, wegnemen. Hierop werd de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De fiets werd op het politiebureau gestald. De politie probeert de eigenaar van de fiets op te sporen.

Bromfietser aangehouden met valse kentekenplaat

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag op de Korreweg een 25-jarige man uit Groningen aangehouden, omdat hij met een vals kenteken op een bromfiets reed. Agenten zagen de man rijden. Tijdens de controle stelden de dienders al snel vast dat het kenteken op de bromfiets vals was en zodoende niet bij de betreffende bromfiets behoorde. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Hij verklaarde bromfiets van een vriend te hebben geleend. De politie stelt een nader onderzoek in. Tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist botst tegen boom

MARUM Een 19-jarige man uit de gemeente Leek is maandagavond op de Haarsterree in Marum licht gewond geraakt bij een verkeersongeval. De automobilist was door onbekende reden de controle kwijt geraakt over het stuur. Hij botste hierop frontaal tegen een boom. De jonge bestuurder liep licht letsel in zijn gezicht op. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt. De zwaar beschadigde auto werd afgesleept.

Automobilist moet enorme belastingschuld betalen

GRONINGEN De politie heeft maandagochtend op de Berkenlaan in Groningen een 37-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. De Stadjer liep tijdens de surveillance met het automatische kentekenherkenningssysteem tegen de lamp. De hit gaf aan dat de man nog ruim 750 euro aan openstaande boetes moest betalen of 49 dagen gijzeling moest ondergaan. Daarnaast werd vastgesteld dat de man een fiscale wanbetaler is. De Belastingdienst gaf aan dat de man nog een belastingschuld van ruim 142.000 euro heeft openstaan. De auto werd in beslag genomen voor de Belastingdienst. De 47-jarige werd vervolgens in een cel ingesloten. De man werd overgedragen aan justitie.

Bestelautootje botst tegen geparkeerde auto

GRONINGEN - Een 22-jarige man uit Peize is maandagmiddag op de Zaagmuldersweg onwel geworden en tegen een boom en een geparkeerde gebotst. De Peizenaar was met een kleine bestelauto bezig maaltijden te bezorgen. Hij raakte uit de koers, omdat hij onwel werd. De bestelauto botste tegen een geparkeerde auto. Het voertuig kwam tot stilstand tussen een boom en de geparkeerde auto. Het slachtoffer werd voor verdere medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 11 oktober op diverse plaatsen:

Zuidhorn, Provincialeweg N355: aantal geregistreerde voertuigen: 5278, aantal overtredingen: 98, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 549, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Vlagtwedde, Jipsingboertangerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 128, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 65 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Paterswoldseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 508, aantal overtredingen: 42, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.