Politie Gelderland-Midden

Inbreker na schermutseling met hoogwerker van dak gehaald
Publicatiedatum: 12-10-2010 10:11:55

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft maandagavond op de Daendelsstraat in de wijk het Broek na een inbraak een verdachte op heterdaad aangehouden. De man sloeg op de vlucht via een aantal daken maar kon na een schermutseling met agenten worden gepakt. Een hoogwerker van de brandweer moest eraan te pas komen om de man van het dak te halen.

Buurtbewoners hoorden rond kwart over tien 's avonds glasgerinkel en waarschuwden de politie. Bij aankomst ontdekten agenten dat aan de achterzijde van een huis aan de Daendelsstraat een ruit vernield was. Kort daarop zagen ze een man met een tas uit het zolderraam klimmen. Daarop klom een van de agenten ook het dak op. Nog net voordat de inbreker op het dak van een volgend huizenblok wilde springen wist de agent de man vast te pakken. De inbreker verzette zich echter maar kon door de agent worden overmeesterd en geboeid. Toen de agent de man met een te hulp geschoten collega de inbreker naar beneden wilde brengen begon de man zich wederom te verzetten. Daarop werd de hulp van de brandweer ingeroepen en werd de inbreker, een 28-jarige Arnhemmer, met behulp van een hoogwerker van het dak gehaald. De man is ingesloten. (114058)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Boze klant gooit met hete koffie: aangehouden

Publicatiedatum: 12-10-2010 10:10:31

ARNHEM - Een 44-jarige Arnhemmer is maandagmiddag 11 oktober in de Arnhemse binnenstad aangehouden nadat hij bij een ruzie met hete koffie naar een winkelier had gegooid. Het slachtoffer raakte niet gewond.

Kort voor drie uur was de Arnhemmer een winkel binnengegaan om zich te beklagen over een product wat hij daar gekocht had. Daarbij ontstond kennelijk ruzie, waarop de verkoper de bedrijfsleider erbij haalde. Toen die probeerde te bemiddelen en het gesprek met de vrouw van de klager wilde aangaan ontstak de Arnhemmer in woede. Hij zou een beker hete koffie naar de bedrijfsleider hebben gegooid waarna hij de zaak was uit gelopen. De man werd door gewaarschuwde agenten in de buurt aangehouden en bekende de mishandeling. Hij is na verhoor in de loop van de avond vrijgelaten in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie.
(113958)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---