Drukbezocht AGF Detail onderstreept belang eigen ontmoetingsplaats

12/10/2010 10:33

Ahoy Rotterdam

Vakbeurs voor AGF-specialisten voortaan naar jaarlijkse cyclus

Expo Houten stond de afgelopen dagen in het teken van vers tijdens AGF Detail 2010. De 8e editie van dé vakbeurs voor AGF-specialisten was met 85 exposanten compleet uitverkocht. Traditiegetrouw ontving de beurs een groot aantal groentespecialisten. Dit jaar waren ook veel retailers en horecavertegenwoordigers aanwezig. AGF Detail 2010 verwelkomde samen met de gelijktijdig georganiseerde vakbeurs Foodspecialiteiten een recordaantal bezoekers, ruim 6.700.

AGF Detail is al jarenlang de vaste ontmoetingsplaats voor de branche. De beurs biedt bezoekers een unieke gelegenheid om in een informele sfeer contacten met groothandelaars en toeleveranciers te versterken en nieuwe trends uit de sector te aanschouwen. Het massaal toegestroomde publiek werd deze editie getrakteerd op een gevarieerd versaanbod. Zo waren onder andere witte aubergines, honingtomaten en knijpfruit te bewonderen. Exposanten hadden het beursthema 'Verrassend Ondernemen' omarmd en presenteerden veel nieuwste items. Bovendien werd er direct zaken gedaan. Exhibitionmanager Raymond Siliakus van Ahoy Rotterdam: "De grote winst van deze beurs is dat er weer geïnvesteerd wordt in de AGF branche. Niet alleen in handelswaar maar ook in bedrijfstechnologie en winkelinrichting. Veel exposanten hebben hier goede orders geschreven. Dat geeft vertrouwen."

Attractief beursprogramma

Naast het brede exposantenaanbod bood AGF Detail haar bezoekers een attractief beursprogramma. Op het menu stonden kookdemo's, een signeersessie van het boek Smaakvrienden door meesterkok Angélique Schmeinck, de eerste editie van de landelijke AGF-productkeuring en de verkiezing Beste Groenteman van het jaar. Zes finalisten gingen rechtstreeks de strijd met elkaar om deze prestigieuze titel. Eet-Idee Koot uit Den Haag (gevestigde handel) en het Fruitpaleis uit Alphen aan de Rijn (ambulante handel) werden uiteindelijk uitgeroepen tot winnaars door TV-kok Rudolph van Veen.

AGF Detail 2011

De succesvolle afgelopen editie heeft duidelijk gemaakt dat de behoefte aan een specialistische versbeurs als AGF Detail groot is. AGF Detail wordt vanaf 2011 jaarlijks geprogrammeerd. Organisatoren Ahoy Rotterdam en AGF Detailhandel Nederland (ADN) hebben voor 2011 samenwerking gezocht met de Keurslager Demodagen. Beide elkaar versterkende vakbeurzen vinden plaats onder één dak.

AGF Detail 2011 vindt plaats op maandag 19 september en dinsdag 20 september in Expo Houten. Veel exposanten hebben enthousiast gereageerd op dit initiatief en hebben hun standlocatie voor 2011 inmiddels al vastgelegd.





http://www.agfdetail.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie /