MKB-Nederland


08 oktober 2010
Grote winst voor `kleine banen regeling'

Werkgevers hoeven ook in 2011 geen premies te betalen voor jongere werknemers die minder verdienen dan de helft van het wettelijke minimumloon. Op voorstel van minister Donner van Sociale Zaken heeft het kabinet besloten om de regeling `kleine banen' nog een jaar voort te zetten. De regeling leidt tot een loonkostenverlaging voor werkgevers. De minister honoreert hiermee de wens van de werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW.

De regeling Kleine banen regeling ging begin 2010 in. Werkgevers hoeven volgens deze regeling geen premies te betalen voor een jongere onder de 23 jaar die onder een bepaalde loongrens verdient. Zo heeft een werknemer van 22 jaar een `kleine baan' als het loon in een maand maximaal 600 euro bedraagt.

Uit onderzoek van minister Donner blijkt dat de effecten van de kleine banen regeling positief zijn voor de werkgelegenheid. MKB-Nederland pleit voor een structurele invulling van de regeling, maar is ontzettend blij met het besluit van de minister dat werkgevers in 2011 gebruik kunnen blijven maken van de premievrijstelling. `Werkgevers zullen hiermee sneller jongeren in dienst nemen.'