Plant Research International



Rob Faasen Wisseltrofee voor Henk Bouman, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

12 okt 2010
Onderdeel: Plant Research International

De Rob Faasen Wisseltrofee (De âFaasâ) is dit jaar toegekend aan Henk Bouman, beleidsmedewerker bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Tijdens de Landelijke stakeholderbijeenkomst duurzame gewasbescherming van Telen met toekomst op 11 oktober jl. werd de prijs uitgereikt door Ellen Beerling (Telen met toekomst / Wageningen UR Glastuinbouw), die de prijs vorig jaar ontving namens Het Projectteam Polderproject de Woudse Droogmakerij. 'De Faas' is een wisseltrofee voor onderscheidende activiteit op het gebied van waterkwaliteit en gewasbeschermingsmiddelen.

Bouman onderscheidde zich de afgelopen jaren door samenwerking te zoeken en de dialoog aan te gaan met de agrarische sector, met als doel het voorkomen en oplossen van waterkwaliteitsknelpunten. Door zijn veelvuldig optreden voor studiegroepen van telers en op spuitlicentiebijeenkomsten van de gewasbeschermingsmiddelenhandel heeft hij de waterkwaliteitsproblematiek in Noord-Holland bespreekbaar weten te maken. Daarnaast zocht hij actief de samenwerking met diverse partijen om oplossingen te zoeken voor waterkwaliteitsknelpunten met oog voor de belangen van de afzonderlijke partijen. Bouman heeft bewezen dat met deze werkwijze successen te boeken zijn in de aanpak van emissievraagstukken.

Henk Bouman ontvangt De Faas als waardering voor zijn werkwijze, en als stimulans om op deze ingeslagen weg door te gaan en deze aanpak te verbreden.

De vorige winnaars:

* 5 maart 2009: Wageningen UR Glastuinbouw namens het Polderproject de Woudse Droogmakerij (Hoogheemraadschap van Delfland, LTO Glaskracht Nederland, Agrodis en het project Telen met toekomst); in ontvangst genomen door Ellen Beerling, uitgereikt door Cees Schelling

* 28 november 2007: LTO voor het project âFunctionele Agrobiodiversiteit (FAB)â in de Hoekse Waard (in ontvangst genomen door Cees Schelling, uitgereikt door Sarie Buijse)
* 28 november 2006: Provincie Noord-Brabant voor het project âSchoon Waterâ (in ontvangst genomen namens de Stuurgroep Schoon Water door Sarie Buijse, uitgereikt door Rob Faasen op verzoek van Vewin)
* 17 november 2005: Vewin voor hun inzet rond het toelatingscriterium âDrinkwater bereid uit oppervlaktewaterâ (in ontvangst genomen door Wendela Slok en André Bannink, uitgereikt door Rob Faasen)

Â

Â