Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.50 uur

Utrecht, 12-10-2010

Inbreker betrapt

BAARN Een bejaarde vrouw betrapte aan het begin van de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 oktober een inbreker in haar woning.

Rond 00.05 uur liep een 72-jarige bewoonster van een woning aan de Kampstraat vanuit de gang een kamer binnen. Daar werd zij verrast door de aanwezigheid van een inbreker. Hij schrok kennelijk ook van haar, pakte de vrouw eerst beet, maar liet haar vervolgens los en vluchtte door een openstaand raam.

De bewoonster belde 1-1-2. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen. Hij bleek sieraden uit de woning te hebben gestolen.

Signalement

Het slachtoffer kon slecht een summier signalement van de verdachte geven: Man, ± 1.80 meter en donkere kleding.

Aan getuigen die de verdachte op of in de omgeving van de Kampstraat hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.

Jongeman mishandeld

SOEST Een jongeman werd op maandagavond 11 oktober door meerdere jongens in elkaar geslagen.

Rond 19.05 uur kreeg de politie de melding dat een jongeman op de kruising van de Bosstraat-Pimpelmees in elkaar zou zijn geslagen en op straat lag. Agenten gingen ter plaatse en troffen de jongeman, 19 jaar oud en afkomstig uit Soest, gewond aan. Hij verklaarde op de Bosstraat door een groepje van zes jongens tegen te zijn gehouden. Vervolgens was hij door meerdere jongens in elkaar geslagen. Daarbij had hij letsel aan zijn gezicht en rug opgelopen. De Soester is voor onderzoek per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis gebracht. De aanleiding tot de mishandeling is nog onbekend.

Van drie van de verdachten is er een signalement:


1) Lichtgetinte jongen, 15-16 jaar, klein van postuur, zwart vest, spijkerbroek;


2) Lichtgetinte jongen, 15-16 jaar, normaal postuur, blauw vest (International), oranje petje (Polo);


3) Lichtgetinte jongen, 15-16 jaar, normaal postuur, joggingbroek van Donnay.

Aan getuigen van de mishandeling en aan mensen die menen de verdachte(n) te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.

Doorgereden met slok op

BAARN Een automobilist reed op maandagmiddag 11 oktober een brommobiel aan en reed vervolgens door.

Rond 15.15 uur reed een 51-jarige man uit Baarn in zijn brommobiel over de Geerenweg, komende uit de richting van Baarn en gaande in de richting van Bunschoten. Hij zag dat hem een auto tegemoet kwam en dat de bestuurder plotseling een rare stuurbeweging maakte. Daardoor botste de auto tegen de linkerflank van de brommobiel. De 51-jarige Baarnaar reed kortstondig op twee wielen, maar kwam vervolgens met vier wielen op de grond in de berm tot stilstand. Hij raakte niet gewond. De automobilist stopte iets verderop, maar reed vervolgens door. De 51-jarige Baarnaar reed naar het politiebureau en deed aangifte, waarbij hij het kenteken van de auto doorgaf.

Aan de hand van het kenteken, achterhaalden agenten de eigenaar van de auto, een 68-jarige man uit Baarn. Zij gingen naar zijn woning en namen een blaastest bij hem af. Hij bleek beduidend te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 615 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijke limiet is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van een ongeval en rijden onder invloed van alcohol. Tevens moest hij zijn rijbewijs inleveren.