Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.10 uur

Utrecht, 12-10-2010

Zware mishandeling

AMERSFOORT Een man liep op maandagavond 11 oktober bij een ruzie in een woning hoofdletsel op en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 19.25 uur kreeg de politie de melding van een ruzie in een woning in de wijk Liendert, waarbij een man gewond was geraakt. Agenten gingen ter plaatse en troffen in het portiek van de flat drie personen aan, waaronder een 19-jarige jongeman uit Lelystad. Hij had letsel aan zijn hoofd. Het drietal verklaarde dat er ruzie in een woning was geweest, waarbij het slachtoffer door een andere man met een voorwerp op zijn hoofd was geslagen. Gezien het letsel van de man uit Lelystad, lieten de agenten een ambulance ter plaatse komen. In afwachting van de ambulance verloor het slachtoffer het bewustzijn. Hij is naar UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen.

Agenten gingen naar de woning waar de ruzie had plaatsgevonden. Daar bleek dat de verdachte niet meer aanwezig was. De politie zet het onderzoek naar deze zware mishandeling voort.

Relationeel geweld

AMERSFOORT Een man werd aan het begin van de nacht van op maandag 11 op dinsdag 12 oktober aangehouden voor relationeel geweld.

Op maandagavond rond 19.35 uur kreeg de politie de melding van relationeel geweld in een woning in de wijk Randenbroek. Agenten gingen naar de woning en spraken met de 32-jarige bewoonster. Zij verklaarde net door haar vriend, een 30-jarige Amersfoorter, te zijn mishandeld, waarbij zij de woning was uitgevlucht en bij de buren 1-1-2 had gebeld. De verdachte ging er in zijn auto vandoor. Het slachtoffer had letsel in haar gezicht en nek en deed aangifte van mishandeling. De verdachte werd niet meer in de omgeving aangetroffen.

Rond 00.15 uur kreeg de politie de melding dat de verdachte weer voor de woning was verschenen. Agenten gingen direct ter plaatse, maar de verdachte bleek niet meer op straat te staan. Hij was bij een buurman binnengelaten, maar toen hij ontdekte dat de politie ter plaatse was, probeerde hij via de achterzijde te vluchten. Daar werd hij echter opgewacht door andere agenten. Zij hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Hij is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Rover aangehouden

AMERSFOORT Een medewerker van een horecagelegenheid werd op maandagavond 11 oktober van een geldbedrag beroofd. Agenten hielden later een verdachte aan.

Rond 23.10 uur had een medewerkster van een horecagelegenheid aan de Stadsring de kas opgemaakt en een geldbedrag in een zakje gestopt. Plotseling zag zij dat een man naast haar stond. Hij rukte het zakje uit haar handen en ging ervandoor. Het slachtoffer belde 1-1-2 en meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Bij een onderzoek in de omgeving werd de verdachte niet meer aangetroffen.

Rond 04.45 uur zagen agenten de verdachte op de Operaweg lopen. Zij hielden de man, 20 jaar oud en afkomstig uit Den Dolder, aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Fietsster gewond

AMERSFOORT Een fietsster raakte op maandagochtend 11 oktober gewond bij een aanrijding met een snorfiets.

Rond 11.35 uur reed een 74-jarige vrouw uit Amersfoort met haar fiets over de Stadsring. Op de kruising met de Utrechtsestraat sloeg zij af. Daarbij verleende zij geen vrije doorgang aan een haar tegemoetkomende 16-jarige snorfietsster uit Amersfoort, met een aanrijding tot gevolg. De 74-jarige vrouw kam ten val en liep een hoofdwond op. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis De Lichtenberg gebracht.