Politie Gelderland-Zuid

Jonge fietser gewond

Nijmegen, 12-10-2010 o Een 12-jarige jongen uit Malden is maandagmiddag rond kwart over twee in botsing geraakt met een personenauto. De jongen raakte hierbij gewond en werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

De jongen uit Malden reed met zijn fiets over de DAlmarasweg in Nijmegen toen een auto hem wilde inhalen. Zij reden nabij de spoorwegovergang. Volgens de bestuurder van de auto, een 69-jarige vrouw uit Nijmegen, ging de fietser ineens naar links toen zij hem wilde passeren. Hierbij botste de jongen tegen de auto. De jongen kwam ten val, vermoedelijk met name op zijn hoofd en was niet goed aanspreekbaar. Het alarmnummer werd gebeld en met spoed reden ambulance en politie naar de opgegeven locatie.

VerkeersOngevallenAnalyse
De jongen werd direct door het ambulancepersoneel geholpen en naar het UMC St. Radboud in Nijmegen gebracht. De dienst VerkeersOngevallenAnalyse (VOA) heeft op de DAlmarasweg een onderzoek ingesteld. Hiervoor werd de D'Almarasweg kort afgesloten. Zij concluderen dat de fietser mogelijk teveel over de weg naar links heeft afgebogen. (13)

Laatst gewijzigd 12-10-2010 11:24 | © Regio Gelderland-Zuid |