999 Games wint Nederlandse Spellenprijs 2010 met Hoogspanning

12/10/2010 11:42

999 Games

Almere, 12 oktober 2010 - De winnaar van de Nederlandse Spellenprijs 2010 is Hoogspanning. In totaal hebben 743 spellenliefhebbers gestemd voor het beste bordspel van 2010. Een vakjury maakte deze zomer een voorselectie en nomineerde acht spellen. 62% van alle stemmen gingen naar Hoogspanning. De Nederlandse spellenfabrikant is ook beloond met de tweede plek voor het spel Vasco da Gama.

Hoogspanning

In dit bordspel verplaatst de speler zich in de schoenen van de eigenaar van een energieconcern. Spelers verdienen geld met het aansluiten van steden op het elektriciteitsnet. Zij kopen hiermee elektriciteits-centrales en de benodigde brandstoffen, zoals stookolie en bioafval. In de loop van het spel vervangen ze hun ouderwetse centrales door modernere, waarbij ook windmolens en kerncentrales niet ontbreken. Het spel bevat twee speelborden en een transformatorstation. De Nederlandse versie biedt daarmee wat extra's ten opzichte van de originele Duitse uitgave.

"De Nederlandse Spellenprijs is een heel bijzondere prijs. We zijn ontzettend trots dat we dit jaar hebben gewonnen. Vooral de combinatie van een vak- en een publieksjury geeft extra cachet aan de verkiezing. De vakjury, echte experts op het gebied van spellen, nomineren de meest kwalitatieve spellen, spellen die goed in elkaar zitten. Maar uiteindelijk beslist het publiek, en dat is waar het uiteindelijk om gaat. Het voelt als een echte beloning! Vorig jaar behaalden we ook al de eerste prijs met Agricola, nu zijn we zelfs nummer 1 en 2," aldus Peter Christoph van 999 Games.

Veelspelers en gezinnen met oudere kinderen

Christoph: "Hoogspanning is een spel, dat voor verschillende typen spelers geschikt is. Het is vooral populair onder mensen die met grote regelmaat spellen spelen. Maar ook voor gezinnen met oudere kinderen is het een aanrader. Door de twee speelborden kun je blijven variëren. Zo is het elke keer weer spannend."

Top 3 Nederlandse Spellenprijs 2010


1. Hoogspanning: bordspel voor 2 tot en met 6 spelers over het beheren van een energiemaatschappij. Uitgegeven door 999 Games, ontworpen door Friedemann Friese.


2. Vasco da Gama: bordspel voor 2 tot en met 4 spelers over de ontdekkingsreizen over zee naar India. Uitgegeven door 999 Games, ontworpen door Paolo Mori.


3. Tobago: bordspel voor 2-4 spelers over schatten zoeken op een tropisch eiland. Uitgegeven door The Game Master, ontworpen door Bruce Allen.

De vakjury bestaat uit bekenden in de spellenwereld: Han Heidema, Ronald Hoekstra en Peter Hein van Mulligen.

Over de Nederlandse Spellenprijs

De Stichting Nederlandse Spellenprijs is een non-profit organisatie, die 10 jaar geleden de Nederlandse Spellenprijs in het leven heeft geroepen. Het doel van de stichting is de spelende consument een onafhankelijk waardeoordeel te bieden, het betere gezelschapsspel in het spotlicht te zetten en producenten te stimuleren tot de ontwikkeling van hoogwaardige gezelschapsspellen.

www.spellenprijs.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.999games.nl/pers