Yvan Legris nieuwe CEO EMEA van Aon Hewitt

12/10/2010 11:45

Aon Hewitt

Yvan Legris is benoemd tot Chief Executive Officer voor het Verenigd Koninkrijk, Europa, het Midden-Oosten en Afrika voor het nieuw gevormde bedrijf Aon Hewitt. Vorige week werd bekendgemaakt dat Reinoud van den Broek, de huidige topman van Hewitt Associates Nederland, is aangesteld als de nieuwe topman van Aon Hewitt Benelux.

Fusie Aon en Hewitt Associates

De overeenkomst waarin Aon en Hewitt formeel werden samengevoegd, werd gesloten op vrijdag (1 oktober). Daarmee ontstond een organisatie ter waarde van $4,3 miljard die nu de meest toonaangevende leverancier van human capital consulting en outsourcing-diensten ter wereld is.

Yvan Legris was eerder directeur Global Consulting voor Hewitt. Yvan Legris: "Nu alle procedures en goedkeuringen van de overeenkomst zijn afgerond, ben ik blij deze leidende rol op mij te mogen nemen. Het was duidelijk dat Aon en Hewitt werkelijk complementaire organisaties waren en nu kunnen we als verenigd bedrijf onze klanten een breed scala aan oplossingen bieden op het gebied van kosteneffectief menselijk kapitaal en risico's. Zo kunnen we hen helpen hun meest complexe zakelijke uitdagingen op te lossen.

"In het Verenigd Koninkrijk, Europa, het Midden-Oosten en Afrika, heeft Aon Hewitt nu meer dan 5.500 medewerkers in 20 landen en kan daarmee zowel in breedte als in de diepte putten uit een enorme hoeveelheid middelen. Wij hebben topprofessionals op het gebied van pensioenen, uitkeringen, investeringen, HR en beloningstructuur in dienst en we geven advies aan klanten die variëren van puur lokale ondernemingen tot een aantal van 's werelds grootste multinationals. Onze klanten hebben ons beloond met een ongelooflijke loyaliteit en ik ben er vast van overtuigd dat we nu nog beter in staat zijn om een aantal van de belangrijkste vraagstukken waarmee zij in de komende jaren geconfronteerd zullen worden, aan te pakken."

Over Yvan Legris

Yvan Legris trad in 1985 als actuaris in Londen toe tot Hewitt en gaf op het laatst leiding aan hun bedrijfsactiviteiten in West-Indië. Een aantal jaren nadat hij de onderneming had verlaten, lanceerde en leidde hij een succesvolle joint venture in Mauritius, alvorens naar Hewitt terug te keren om de activiteiten op het gebied van klantontwikkeling in het Verenigd Koninkrijk te leiden. Vervolgens stond hij aan het hoofd van Hewitt's vestiging in het VK, alvorens een wereldwijde rol als directeur van Hewitt Consulting business op zich te nemen.

Over Aon Hewitt

Aon Hewitt is mondiaal marktleider op het gebied van advisering inzake menselijk kapitaal en oplossingen voor outsourcing. Het bedrijf werkt samen met organisaties om een goede oplossing te vinden voor hun complexe voorzieningen, talentmanagement en bijbehorende financiële uitdagingen, en om hun bedrijfsprestaties te verbeteren. Aon Hewitt richt zich op het ontwerp, de uitvoering, de communicatie en het beheer van een breed scala aan strategieën voor menselijk kapitaal, pensioenen, beleggingsbeheer, zorgverzekeringen, beloningen en talentmanagement. Aon Hewitt beschikt over meer dan 29.000 medewerkers in 90 landen en doet voor haar klanten en hun werknemers haar uiterste best "to make the world a better place to work".





http://www.aonhewitt.com