Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.45 uur

Utrecht, 12-10-2010

Vier mannen aangehouden na achtervolging

UTRECHT / AMSTERDAM De politie heeft maandagmiddag vier mannen aangehouden na een achtervolging. De mannen waren in bezit van verdovende middelen.

Rond het middaguur zag een voorbijganger op de Cruqiusweg in Amsterdam dat vier mannen met gezichtbedekking bezig waren dozen in een personenauto in te laden. De getuige vertrouwden het niet, noteerde een deel van het kenteken en belde de politie. Intussen waren de mannen in de auto gestapt en met hoge snelheid weggereden. Een motoragent van het KLPD stond op de Rijksweg A2 te controleren en zag dat de bewuste auto met hoge snelheid langsreed.

Hij startte een achtervolging en sommeerde de bestuurder aan de kant te gaan. De bestuurder reageerde hier niet op en nam de afslag Maarssen. Bovenaan de afslag sloeg de bestuurder recht af de Haarrijnse Rading op. Hier trapte hij plotseling vol op de rem en zette de auto in zijn achteruit. Hierbij reed hij in op de motoragent. De agent trok zijn wapen en schoot op de auto. De bestuurder reed vervolgens weg in de richting van Vleuten. Inmiddels waren meerdere politie-eenheden betrokken bij de achtervolging. De bestuurder verloor ter hoogte van de Verlengde Vleutenseweg de macht over zijn stuur, waardoor de auto begon te tollen en uiteindelijk tot stilstand kwam.

De vier inzittenden sprongen uit de auto en vluchtten weg. Na een korte achtervolging en zoektocht konden alle verdachten, mannen van 24, 29, 31 en 32 jaar uit Utrecht, Almere, IJsselstein en Groningen, worden aangehouden. Niemand raakte gewond. Tijdens de achtervolging werden door de inzittenden spullen uit de auto gegooid. Dit bleken na onderzoek verdovende middelen te zijn. Ook in de auto werd een hoeveelheid Hasj aangetroffen en in beslag genomen. De politie Amsterdam heeft de zaak in onderzoek.

Man beroofd van telefoon

UTRECHT Maandagavond werd op de Merwedekade een man beroofd door twee andere mannen. Het slachtoffer werd geslagen en van zijn mobiele telefoon beroofd.

Een 35-jarige man uit Utrecht fietste rond 20.50 uur vanaf het centrum via de Croeselaan linksaf over de Merwedekade. Plotseling stond een man op het fietspad. De fietser moest remmen om een botsing te voorkomen. De onbekende man riep dat hij geld wilde en sloeg zonder enige aanleiding het slachtoffer op zijn gezicht. Het slachtoffer zag dat er een tweede man bij kwam staan en voelde dat deze man zijn zakken doorzocht. Uiteindelijk vertrokken de straatrovers met de mobiele telefoon van het slachtoffer.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Het signalement van de verdachten luidt, verdachte 1. Man met getinte huidskleur, tussen de 18 en 22 jaar, rond de 1.80 mtr. lang en kort opgeschoren zwart haar. Hij droeg een licht grijze driekwart jas.

Verdachte 2. Man met negroïde uiterlijk, tussen de 18 en 22 jaar, rond de 1.65 mtr. lang en zwart krullend haar tot over de oren. Heeft u in formatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Aangehouden voor diefstal kentekenplaten

UTRECHT De politie heeft maandagavond een man aangehouden omdat hij kentekenplaten van een auto had gestolen.

Getuigen belden omstreeks 20.05 uur naar de politie omdat zij hadden gezien dat een man zich verdacht gedroeg in de omgeving van een auto die geparkeerd stond op de Stanleylaan.

De man had de kentekenplaten van de auto geschroefd. De politie ging ter plaatse en zag op de Amerikalaan een man hardlopen die voldeed aan het opgegeven signalement. De man, 18 jaar uit Utrecht, werd aangehouden.

Hij verklaarde tikkertje met een aantal jongens te spelen en dat hij daarom aan het rennen was. Ondanks de geweldige smoes werd de man toch meegenomen naar het bureau. In een tuin in de omgeving werden de kentekenplaten teruggevonden.

Politie reikt eerste gebiedsontzeggingen Breedstraat uit

UTRECHT - Sinds de invoering van gebiedsontzeggingen begin oktober heeft de politie in de omgeving van de Breedstraat twee gebiedsontzeggingen uitgereikt aan veelvuldige overlastplegers.

Verder komen vijf mensen in aanmerking voor een ontzegging, omdat zij al een aantal bekeuringen hebben gekregen de afgelopen weken. Inmiddels hebben politieagenten meer dan 70 notoire overlastplegers minimaal één keer bekeurd.

De ontzeggingen zijn een initiatief van het openbaar ministerie, gemeente en politie om de overlast van alcoholisten, harddrugsgebruikers en dak-/thuislozen in de Breedstraat-buurt een halt toe te roepen.

Iemand komt in aanmerking voor een ontzegging als die persoon in vier weken tijd, drie of meer bekeuringen heeft gekregen voor drugs- of alcoholgebruik of overlast. De eerste ontzegging is een week geldig en iedere volgende ontzegging een maand. Wanneer men zich niet aan de ontzegging houdt, krijgt men een vrijheidsstraf.