Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 12-10-2010

Vermoedelijke inbreker na achtervolging scooter aangehouden

GOIRLE: De politie heeft vannacht na tips van getuigen omstreeks 00.50 uur na een achtervolging van een scooter op de Haneven een 22-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van een inbraak in een bakkerij en een kledingzaak. De verdachte reed samen met een nog onbekende dader op een motor die door de agenten werd klem gereden.

De politie kreeg omstreeks 00.45 uur een melding dat er werd ingebroken in een bakkerij aan het van Hogendorpplein. De melder hoorde harde klappen. De daders bleken de winkelruit rechts naast de voordeur te hebben ingegooid. Er lijkt niets ontvreemd te zijn. Na de inbraak zag de getuige een scooter wegrijden met twee personen erop. Kort hierna kwam er opnieuw een inbraakmelding nu bij een kledingzaak op de Hovel. Er werd wederom een raam aan de voorzijde ingeslagen. Uit de winkel werd het wisselgeld gestolen. Ook hier zag de getuige een scooter met twee personen wegrijden.

Een van de surveillance auto's zag de door de getuigen bedoelde scooter de Tilburgseweg op rijden. Er ontstond een achtervolging op de brommer die met hoge snelheid slingerend reed en geen verlichting voerde. De scooter werd uiteindelijk op de Haneven klem gereden. Daar sloegen de twee verdachten op de vlucht, één van hen kan worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. Het onderzoek naar de mededader wordt voortgezet.

Politie vindt vuurwapen tijdens routinecontrole

TILBURG: De politie heeft maandagavond omstreeks 23.50 uur op de Blaakweg tijdens de controle van een auto, bij de bestuurder, een 26-jarige man uit Groningen, een pistool aangetroffen. Hij had het vuurwapen in een tasje dat om zijn nek hing.

De vondst volgde nadat de bestuurder en twee inzittenden, een 18-jarige man uit Maassluis en een 27-jarige man uit Vlaardingen waren
aangehouden, nadat in de auto inbrekerswerktuigen waren aangetroffen. Er zaten geen patronen in het pistool, ook ontbrak de houder. De bestuur bleek ook de eigenaar van de auto te zijn. Hij kreeg ook nog een proces-verbaal omdat de auto niet verzekerd was. Hij had het vuurwapen naar eigen zeggen bij zich omdat hij naar een andere stad ging en er zo nodig iemand bang mee had kunnen maken.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 12-10-2010 11:39 | © Regio Midden en West Brabant |