Provincie Overijssel

Gedeputeerde haalt nat pak voor Natuurwerkdag

12 oktober 2010

Gedeputeerde Piet Jansen liet zich zaterdag 9 oktober vrijwillig in een veenput van Landschap Overijssel zakken om aandacht te vragen voor de 10e Natuurwerkdag op 6 november. Geholpen door wethouder Jannes Janssen uit Hardenberg, leden van de Natuurwerkgroep de Reest en enkele maatschappelijke stagiaires is een gebiedje met vervallen veenputten opgeknapt. Piet Jansen roept met deze actie iedereen in Overijssel op om mee te doen op de Natuurwerkdag op 6 november.

De Natuurwerkdag is dé dag dat mensen aan de slag gaan in het Nederlandse landschap. Dit jaar organiseert Landschapsbeheer Nederland, in samenwerking met andere organisaties, de Natuurwerkdag alweer voor de tiende keer. In Overijssel kun je op zo'n 35 locaties aan het werk. Landschap Overijssel coördineert de Natuurwerkdag in de provincie en ondersteunt de werklocaties met bijvoorbeeld gereedschap.

Waardering

Piet Jansen heeft grote waardering voor de duizenden vrijwilligers die de natuur helpen. Niet alleen op de Natuurwerkdag maar ook gedurende de rest van het jaar zijn vele vrijwilligersgroepen actief in natuur en landschap. De Natuurwerkdag biedt aan iedereen de mogelijkheid om mee te werken. Op die manier ervaren mensen dat natuur en landschap niet vanzelf mooi blijft. Ook de gezelligheid van een dagje samen in de buitenlucht werken en natuurlijk de kop soep na afloop zijn voor Piet Jansen een goede reden om mee te helpen.

Nu aanmelden en winnen

Alle werklocaties staan op de landelijke website en kun je hier samen met je vrienden of familie een leuke plek uitzoeken en je inschrijven. Als je naast jezelf ook vrienden of familieleden opgeeft, maak je bovendien kans op een geheel verzorgd, ontspannend natuuruitje. Kijk dus snel voor meer informatie over locaties, activiteiten, aanmelding en de speciale kinderlocaties op www.natuurwerkdag.nl/.

Werk mee met winnaars Vrijwilligersprijs 2010

Op 1 oktober zijn de prijswinnaars bekend gemaakt van de Overijsselse Vrijwilligersprijs. Natuurwerkgroep Varsenerveld en IVN voorman Gerrit Meutstege uit Diepenheim vielen in de prijzen. Beide winnaars bieden een werkplek op de Natuurwerkdag, dus ga op 6 november samen met een winnaar aan de slag!

De Natuurwerkdag wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Scouting Nederland en wordt ondersteund door IVN vereniging voor natuur- en milieueducatie, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), KNNV vereniging voor veldbiologie en de ANWB.