Gemeente Baarn

Gemeente Baarn start procedure voor nieuwe burgemeester

De gemeente Baarn is gestart met de procedure voor een nieuwe burgemeester van de gemeente Baarn. De gemeenteraad gaat voortvarend aan de slag, zodat de sollicitatieprocedure zo snel mogelijk kan beginnen. Het burgemeesterschap van Baarn wordt momenteel waargenomen door de heer Vries.

Eerste stap bij het zoeken naar een nieuwe burgemeester is het opstellen van een profielschets. Daarin staan de eigenschappen waaraan een solliciterende burgemeesterskandidaat volgens de Baarnse gemeenteraad moet voldoen. Het is de bedoeling dat deze profielschets eind deze maand, in de raadsvergadering van 27 oktober, persoonlijk wordt overhandigd aan de Commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, de heer Robbertsen. Daarna kan de sollicitatie- en selectieprocedure van start gaan.

Reageren
Voordat de profielschets overhandigd wordt aan de Commissaris van de Koningin, kunnen inwoners nog een reactie geven op de voorlopige profielschets voor de nieuwe burgemeester. De profielschets is vanaf maandag 18 oktober in te zien via deze website of op papier verkrijgbaar in de centrale hal van het gemeentehuis en in de openbare bibliotheek aan de Hoofdstraat (tijdens openingsuren).

Reageren op de voorlopige profielschets kan van maandag 18 oktober tot en met vrijdag 22 oktober 16.00 uur, bij voorkeur per e-mail aan de raadsgriffier mevrouw Pijnenborg: janne.pijnenborg@baarn.nl. Schriftelijk reageren kan via het volgende adres: Gemeente Baarn, t.a.v. Raadsgriffier mevrouw J. Pijnenborg, Postbus 1003, 3740 BA Baarn. Uw brief moet uiterlijk vrijdag 22 oktober bij de gemeente zijn aangekomen. U kunt ook uw schriftelijke reactie gericht aan de raadsgriffier tijdens openingsuren inleveren bij de balie van het gemeentehuis, Stationsweg 18 in Baarn, tot uiterlijk 22 oktober 16.00 uur.

Verdere procedure
Alle binnengekomen reacties worden gerubriceerd, gebundeld en besproken door de vertrouwenscommissie die de burgemeestersbenoeming begeleidt. Naar aanleiding van deze bespreking wordt de definitieve profielschets voor de nieuwe burgemeester opgesteld.