Politie Haaglanden

persberichten 12 oktober

haaglanden, 12-10-2010

Auto op zijn kant
Den Haag Politieagenten kregen maandag 11 oktober rond 22.00 uur de melding dat er op de Maretakstraat een personenauto op zijn kant zou liggen. Ter plaatse zagen de agenten dat er inderdaad een personenauto, een oranje kleurige Ford Fiesta, op zijn kant lag. Meerdere getuigen verklaarden dat de auto tegen een paaltje was gereden en direct daarop was gekanteld. De bestuurder van de auto, een blanke man met een wit jack aan en een rode pet op, was uit de auto geklommen en zou weggerend zijn in de richting van de Mient. Ook bleken geparkeerde autos beschadigd te zijn. De politie is op zoek naar de bestuurder van de auto. Weet u wie de bestuurder is of heeft u informatie, neem dan contact op met politiebureau Segbroek via 0900-8844. Liever anoniem dan via 0800-7000.

Blinde man aangereden
Den Haag Een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Fijnaart wilde zijn vrachtauto maandag 11 oktober rond 14.15 uur achteruit over de kruising van het Elviraland en het Isabellaland de hoek om rijden. Hij reed daarom stapvoets achteruit. Op datzelfde moment stak een 58-jarige blinde Hagenaar met zijn blindengeleidehond de kruising over. De voetganger kon de vrachtwagen niet zien, de vrachtwagenchauffeur kon de Hagenaar ook niet zien omdat die achter zijn vrachtauto liep. Een fietser zag het ongeluk aankomen en probeerde de vrachtwagenchauffeur nog te waarschuwen. De vrachtwagen had de blinde man echter al geraakt en met een van de wielen over zijn voet gereden. De man is naar het Westeinde ziekenhuis vervoerd, de middenvoetsbeentjes van een van zijn voeten zijn gebroken.

Voorruit auto vernield tijdens rit A44
Wassenaar - Een automobilist kreeg maandag 11 oktober om 19.35 uur de schrik van zijn leven toen zijn voorruit werd geraakt door iets zwaars. Door de klap verbrijzelde de ruit en moest de man zijn auto langs de kant van de weg zetten. Dit alles vond plaats op de A44 in de richting van Wassenaar, ter hoogte van de voetgangersbrug bij Maaldrift. De automobilist, een 42-jarige man uit Wassenaar, was in de veronderstelling dat hij een vogel had geraakt. De politie stelde een onderzoek in een onderzoek in de omgeving. Er werd niets aangetroffen dat de schade aan de auto veroorzaakt zou hebben. Mogelijk dat de schade is ontstaan door een voorwerp dat van bovenaf op de auto was gegooid.

Automobilist verliest aanhangwagen
Rijswijk - Tijdens hun surveillance troffen agenten maandag 11 oktober rond 07.45 uur op de Generaal Spoorlaan op de linkerrijbaan een aanhanger aan ( zonder trekkend voertuig). Tijdens een onderzoek naar de eigenaar bleek dat deze zijn aanhanger was verloren en inmiddels zelf al op zoek was gegaan. Kennelijk was de aanhanger losgeschoten van het trekkend voertuig en op de linkerrijbaan van de Generaal Spoorlaan tot stilstand gekomen. Politie herenigde de eigenaar, een 55-jarige man uit Rijswijk, met zijn aanhangwagen.

'Mensenarm' blijkt kadaver bruinvis
Monster - De politie stelde maandag 11 oktober rond 09.15 uur op het strand van Monster een onderzoek in na een melding van een arm die uit het zand zou steken. Volgens de melder zou het een onderarm betreffen zonder vingers. Op het strand troffen agenten een soort ruggengraat aan in een kuil. Deze kuil, twintig meter uit de duingrens, zou gegraven zijn door een hond. Mensen van de forensische opsporing constateerden dat het niet ging om de stoffelijke resten van een mens. Foto's van de resten werden bekeken door medewerkers van de Zeehondencrèche in Pieterburen. Zij stelden vast dat dit de resten waren van een bruinvis die vermoedelijk tijdens het opspuiten van het strand hier terecht was gekomen.

Aangetroffen vrachtauto blijkt gestolen
Poeldijk - Ter hoogte van Westland Energie aan de Nieuweweg trof de politie maandag 11 oktober een vrachtauto aan zonder bestuurder. Het voertuig stond op de linkerrijstrook in de richting van Naaldwijk. De vrachtwagen met oplegger was voorzien van een Belgisch kenteken. Onderzoek wees uit de zowel de trekker als de oplegger waren gestolen in België. In de oplegger trof de politie onderdelen van machines aan. De politie nam de trekker met oplegger in beslag en onderzoekt de zaak.

Brand in school, politie zoekt getuigen
Naaldwijk - In het gedeeltelijk afgebroken schoolgebouw van basisschool de Boemerang is maandag 11 oktober omstreeks 16.30 uur brand ontstaan. Een gedeelte van het gebouw is nog wel in gebruik bij de school. In een gedeelte waar bouwmaterialen lagen opgeslagen had bouwmateriaal vlam gevat. Door de brand die hierdoor ontstond vatte een deel van de constructie van het gebouw vlam. Ramen van twee lokalen sprongen door de hitte die hierbij vrijkwam. Vooralsnog zijn er geen sporen aangetroffen waarmee de brand zou zijn aangestoken. Voor het ontdekken van de brand hebben buurtbewoners gezien dat er kinderen langs het gebouw aan het spelen waren. Ook zouden er jongeren gezien zijn op het terrein van het gebouw achter de hekken. Heeft u iets gezien of gehoord of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek naar de oorzaak van de brand? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844.

Getuigen inbraak grenswisselkantoor gezocht
Delft - De recherche van Bureau Delft zoekt getuigen van een inbraak bij het grenswisselkantoor op het station in Delft. Personeel van het GWK sloot de zaak zaterdag 9 oktober om 17.30 uur de zaak af. Maandag 11 oktober ontdekte het personeel bij het openen van het kantoor om 08.00 uur, dat er in de tussenliggende tijd was ingebroken. Onbekenden slaagden erin om achter de kluisruimte te komen. Daar hebben zij gaten in de muur geboord en kwamen zo in de kluisruimte terecht. De daders gingen er vervolgens met een aanzienlijk geldbedrag vandoor. De recherche zoekt mensen die mogelijk informatie hebben die voor het onderzoek van belang kan zijn. Heeft u tussen zaterdag 9 oktober 17.30 uur en maandag 11 oktober 08.00 uur iets gezien rondom het station wat mogelijk van belang kan zijn. Heeft u tussen genoemde tijdstippen wellicht boorgeluiden gehoord op het station? Heeft u anderszins informatie die voor het onderzoek en het vinden van de daders van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Delft via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Aanrijding tussen vrachtwagen en auto
Nootdorp - Op de Oudeweg kwamen maandag 11 oktober omstreeks 14.10 uur een personenauto en een vrachtwagen met elkaar in botsing. De vrachtwagen was tegen de rechterzijkant van de personenauto aangereden. Niemand raakte bij de aanrijding gewond. Beide bestuurders, een 68-jarige Hagenaar en een 30-jarige man uit Vleuten, hebben onderling de schade verder afgehandeld.

Scooterrijdster breekt sleutelbeen
Zoetermeer - Een 55 jarige Zoetermeerse heeft vermoedelijk haar sleutelbeen gebroken toen zij maandag 11 oktober op de Engelandlaan in botsing kwam met een 10-jarige Zoetermeerse jongen op de fiets. De jongen fietste omstreeks 16.00 uur vanaf de Londonstraat de Engelandstraat op en wilde deze oversteken. Hij zag daarbij de Zoetermeerse, die op het fietspad aan kwam rijden, over het hoofd. Een botsing was onvermijdelijk en de twee kwamen ten val. De vrouw moest naar het ziekenhuis met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen. De jongen mocht na controle door ambulancepersoneel weer naar huis.

Beschonken en zonder rijbewijs
Zoetermeer - Agenten controleerden dinsdag 12 oktober om 03.30 uur op het Croesinkplein de bestuurder van een auto. De man, een 27-jarige Hagenaar, verklaarde direct dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Maar dat bleek niet het enige te zijn wat niet in orde was: de man bleek teveel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en blies op het politiebureau 720 ugl. Hij kreeg op het politiebureau twee processen-verbaal.
De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Hennep in het bos
Zoetermeer - Agenten kregen maandag 13.20 uur de melding dat er in het Balijbos hennepplanten waren gezien en geroken. Na een wandeling door het bos troffen de agenten op een open plek 53 hennepplanten aan, elk in een eigen voedingszak. De planten zijn in beslag genomen en vernietigd.

Vermist meisje terecht
Zoetermeer - Het 16-jarige meisje, Cherry Zondervan uit Zoetermeer, dat sinds 25 augustus werd vermist is terecht. Het meisje verbleef sinds enige tijd bij de crisismeidenopvang in de regio Haaglanden. Sinds 25 augustus had zij deze opvang verlaten en was er niets meer van haar vernomen. Afgelopen weekend werd zij aangehouden op verdenking van een strafbaar feit. Aan het politiebureau bleek dat het hier ging om het meisje dat werd vermist. Cherry is inmiddels weer terug naar de opvang.