Politie Gelderland-Zuid

Onder invloed zonder rijbewijs

Nijmegen, 12-10-2010 o Maandagavond rond negen uur werd de gemeenschappelijke meldkamer in Nijmegen gebeld over een aanrijding in het centrum. Twee autos hadden elkaar geraakt ter hoogte van de Tweede Walstraat maar er werd ook gemeld dat één van de bestuurders naar alcohol rook.

De twee automobilisten verklaarden beide dat de ander hen raakte toen twee politieagenten naar de opgegeven locatie kwamen. De agenten zagen dat beide autos licht beschadigd waren. Eén van de twee bestuurders zou vermoedelijk alcohol hebben genuttigd. Dat bleek een 38-jarige man te zijn met een nog onbekende verblijfplaats. De man blies ter plaatse een A indicatie en werd door de agenten mee naar het hoofdbureau van de politie genomen voor het afleggen van een ademanalysetest.

Verlopen rijbewijs
De ademanalysetest gaf een resultaat van 370 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (ug/l). Hierop werd de man aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij controle aan het hoofdbureau bleek dat het rijbewijs van de 38-jarige man al ruim vier jaar verlopen was. Ook die overtreding wordt meegenomen in het proces verbaal dat tegen de man wordt opgemaakt. (13)

Laatst gewijzigd 12-10-2010 11:58 | © Regio Gelderland-Zuid |