Deltion College


12-10-10

Deltion Rallyteam doet goede zaken in de Ardennen

Het Deltion Rallyteam heeft het afgelopen weekend goede resultaten geboekt tijdens de East Belgian Rally in en nabij het heuvelachtige St. Vith. De equipe Bloemendaal/Wissink eindigde als tweede in het klassement van de Nissan 350Z Challenge. En Eric Bolhaar en zijn navigator Gert Kamphuis hebben met de Skoda Fabia WRC een achtste plek weten te bemachtigen.

Bloemendaal en Wissink kwamen als tweede over de finish, achter zevenvoudig Belgisch- en Nederlandskampioen Patrick Snijers. Snijers was gevraagd om de 350Z `gasten auto' te besturen. De gedoodverfde kampioen, Antoine Biesheuvel stond na een flitsende start en twee gebroken aandrijfassen al weer snel op de service, hierdoor ontstonden kansen voor de overige deelnemers, waaronder het Deltion Rallyteam. Het Deltion Rallyteam had de zaken goed op orde. De Nissan 350Z was door de studenten en leraren van het Deltion College klaargestoomd voor de rally. Door deze tweede plaats stijgt de equipe van de zesde naar de derde plaats in het klassement van de Nissan 350Z Challenge.

Bolhaar en Kamphuis verschenen aan de start in de door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde Skoda Fabia World Rally Car (WRC). Voor de equipe Bolhaar/ Kamphuis was de wedstrijd te kort om het beste resultaat neer te zetten. Tjidens de eerste klassementsproeven hebben de heren veel tijd verloren. Die tijd hebben ze later goed weten te maken, waardoor ze alsnog als achtste over de finish kwamen. die ze later weer goed hebben weten te maken. Ze zijn als achtste over de finish gekomen. Met deze prestatie staat Bolhaar nu derde in het klassement van de rijders en Kamphuis tweede in het klassement van de navigatoren.

De strijd is nog niet gestreden. Er rest voor beide equipes nog één belangrijke wedstrijd: de tweedaagse Conrad Euregio Rally. Het Deltion Rallyteam gaat de komende weken keihard met beide auto's aan de slag om ze te prepareren voor deze wedstrijd. De Conrad Euregio Rally vindt plaats op 6 en 7 november in en nabij Hengelo.

---