Politie Zeeland


---

1819-2010 Jongen (12) mishandeld op weg naar school, Sint Laurens
Een 12-jarige jongen uit de gemeente Veere is maandag gewond geraakt nadat hij mishandeld werd door een 13-jarige schoolgenoot.
De 12-jarige jongen fietste op de Noordweg in Sint Laurens naar school toen een groepje jongeren achter hem fietste. Eén jongen uit die groep, een 13-jarige uit de gemeente Veere, reed meerdere malen met zijn fiets tegen het achterwiel van de 12-jarige. Hierdoor viel de 12-jarige jongen zijn hoofd op het wegdek.

De 12-jarige jongen stond op en gaf de 13-jarige jongen een duw. Hierop sloeg de 13-jarige jongen hem meerdere keren. De 12-jarige jongen viel neer en is waarschijnlijk een aantal minuten buiten bewustzijn geweest.

Daarna is de 12-jarige jongen verder naar school gefietst waar hij naar de les is gegaan. Hij werd echter onwel en is naar huis gegaan. Hij bleek een middelzware hersenschudding, kapote mond, losse tanden, blauw oog, en pijn aan zijn jukbeen te hebben opgelopen.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

1820-2010 Auto's opengebroken, Tholen
In de Windsingel en Binnenkamer in Tholen zijn in de nacht van maandag op dinsdag auto's opengebroken.
Uit een auto aan de Windsingel werd een ingebouw radio/dvd/navigatiesysteem weggenomen. Uit een auto aan de Binnenkamer werd eveneens een ingebouw radio/navigatiesysteem weggenomen.

De ruiten van de auto's werden hierbij vernield.

1821-2010 Beroofd tijdens fietsen, Terneuzen
Een 60-jarige vrouw uit Terneuzen fietste maandagavond omstreeks 21.15 uur door de Bachlaan toen er twee jongens op een fiets naast haar kwamen rijden.
De jongen die achterop de fiets zat pakte de tas van de vrouw uit haar fietstas. Vervolgens rende hij weg. De jongen op de fiets fietste er achter aan.

In de tas van de vrouw zaten onder andere haar portemonnee en mobiele telefoon. De vrouw durfte niet achter de jongens aan en is naar huis gegaan om haar pasjes en telefoon te blokkeren en de politie te alarmeren.





Politie Zeeland