Watersportverbond - KNWV

Nederlands Kampioenen Freestyle bekend

dinsdag 12 oktober 2010

De hele week werd er voor zondag 10 oktober al een flinke wind uit oostelijke richting voorspeld. Vandaar dat de hele Nederlandse en Belgische Freestyle top zich richting de Grevelingendam had begeven en om 11 uur stond te trappelen om het water op te mogen.

Deelnemers
Onder de 40 deelnemers waren onder andere te vinden: de nummer drie van Europa: Davy Scheffers die ook nog eens een thuis wedstrijd surfte. Daarnaast de nummer nergen van de wereld: Maarten van Ochten die het Grevelingenmeer ook als zijn âhome spotâ mag rekenen. Bij de dames zou de uit België afkomstige Rolien Caers, de nummer één in de
tussenstand, het zwaar gaan krijgen want drievoudig wereldkampioen Sarah-Quita Offringa uit Aruba was ook van de partij.

De deelnemers waren er klaar voor, de jury was gereed om te kijken wie de mooiste, hoogste en moeilijkste tricks laat zien op het water en er was zelfs een lekker zonnetje. Het ontbrak echter aan één
dingâ¦.wind.

Tekort aan wind
Het tekort aan wind zorgde ervoor dat er geen officiële Nederlands Kampioenschap wedstrijd kon worden gevaren. Maar een hele dag aan de kant zitten is ook niets voor een windsurfer. Om één uur werd er een supersessie gestart. Hierbij gaan alle surfers tegelijk 30 minuten het water op om de beste trick die ze hebben te laten zien. De jury beoordeeld de stijl, hoogte en moeilijkheidsgraad van de sprongen. Thijs Westbroek wist met hard pompen toch nog een Flaka te maken en won. Om drie uur werd er nog een supersessie gestart. Deze werd gewonnen door Paul Boef.

Winnaars
Om vier uur vond de prijsuitreiking plaats. Behalve dat de winnaars van de supersessie hun prijzen in ontvangst namen, mocht ook de Nederlands Kampioenen 2010 naar voor komen. In die stand was na de eerste wedstrijd van het NK in mei, ook op de Grevelingendam, namelijk geen verandering gekomen.

Uitslagen
Supersessie 1:

1. Thijs Westbroek

2. Dieter van der Eyken

3. Davy Scheffers

Supersessie 2:

1. Paul Boef

2. Davy Scheffers

3. Thijs Westbroek

Nederlands Kampioenschap Freestyle Jeugd (tot en met 19 jaar)

1. Pim van de Borgt

2. Rick Jendrusch

3. Remco de Zeeuw

Nederlands Kampioenschap Freestyle Dames

1. Rolien Caers

2. Arrianne Aukes

3. Marijn Blaisse

Nederlands Kampioenschap Freestyle Open klasse

1. Paul Boef

2. Hylke Bakker

3. Remco de Zeeuw

Voor de volledige uitslag zie: NK2010einduitslag.xls
Bron: www.teamthebunch.com