Gemeente Noordwijkerhout


Tevredenheid over hulp bij het huishouden

Inwoners van de gemeente Noordwijkerhout, die gebruik maken van hulp bij het huishouden, zijn hierover tevreden. Dit blijkt uit de resultaten van een onlangs gehouden tevredenheidsonderzoek.

Hulp bij het huishouden

Voor hulp bij het huishouden geven de gebruikers uit onze gemeente gemiddeld een 7,7 als rapportcijfer. De tevredenheid onder mensen met een persoonsgebonden budget ligt iets hoger dan bij de mensen die deze zorg in natura ontvangen. De 65-plussers geven een iets lager rapportcijfer dan mensen jonger dan 65 jaar. Uit de geretourneerde vragenlijsten blijkt dat 93 % vindt dat de hulp voldoet aan de verwachtingen en voorziet in de behoefte. Verder is 81% tevreden over de keuzemogelijkheden tussen de verschillende aanbieders.

Wat betreft de verschillende aspecten rond hulp bij het huishouden is men het meest tevreden over de telefonische bereikbaarheid van de organisatie die de hulp levert. Over vervanging bij ziekte is men is minder tevreden. De deelnemers aan het onderzoek kregen ook een aantal vragen voorgelegd die betrekking hebben op de tevredenheid over de medewerkers die de hulp leveren. De meeste mensen (99%) vinden dat zij met respect behandeld worden. Over de kwaliteit van het schoonmaakwerk zijn de 65-plussers meer tevreden dan mensen jonger dan 65 jaar.

Het onderzoek

Begin 2010 heeft de gemeente het tevredenheidsonderzoek laten uitvoeren door de SGBO. Naast hulp bij het huishouden ging het onderzoek onder andere ook over vervoers- en individuele voorzieningen. In totaal hebben 497 aanvragers van deze voorzieningen een vragenlijst ontvangen. Hiervan zijn er 254 ingevuld geretourneerd.