Gemeente Noordwijkerhout


Nieuwe aanbieder maatschappelijke werk

Stichting Kwadraad gaat vanaf 1 januari 2011 het algemeen maatschappelijk werk voor de Duin en Bollenstreek en Oegstgeest verzorgen. Dit hebben de colleges van Noordwijkerhout, Noordwijk, Katwijk, Hillegom, Lisse, Teylingen en Oegstgeest besloten.

Eind 2010 loopt de meerjaren overeenkomst met WWZ-Mariënstaete-Valent af.
Op basis van wetgeving, het bewaken van de kwaliteit en het op een verantwoorde manier besteden van gemeenschapsmiddelen hebben de gemeenten drie regionale partijen uitgenodigd een offerte in te dienen. De Stichting WWZ-Mariënstaete-Valent en de Stichting Kwadraad reageerden hierop. Kwadraad kwam als beste uit de bus met hetzelfde kwaliteitsniveau van dienstverlening als de huidige, maar voor een lagere prijs.
De gemeenten hebben in de offerteaanvraag allerlei eisen gesteld aan de kwaliteit van de dienstverlening Zij zijn ervan overtuigd dat Kwadraad aan deze eisen voldoet.

Er verandert niets voor cliënten

Overstappen naar een nieuwe aanbieder moet zorgvuldig gedaan worden. Voor de cliënten die op dit moment gebruik maken van het maatschappelijke werk verandert er niets. Kwadraad neemt het personeel over, zodat de cliënten dezelfde gezichten blijven zien. De nieuwe aanbieder zal ook de huisvesting overnemen. Dit betekent dus voor cliënten dat zij vanaf 1 januari 2011 bij dezelfde maatschappelijk werkers terecht kunnen op dezelfde plaats. Voor Noordwijkerhout is dat het gezondheidscentrum.

De komende weken zullen Kwadraad en WWZ-Mariënstaete-Valent met de gemeenten afspraken maken over een goede overdracht. Bij deze afspraken hoort ook het in standhouden van het netwerk, zodat alles op de gebruikelijke manier kan worden voortgezet.

Waardering

De gemeenten spreken hun oprechte waardering uit voor de dienstverlening die de medewerkers van WWZ-Mariënstaete-Valent de aflopen jaren hebben geleverd.

Het opvoedadviespunt en het Jongeren Preventie Project

Met ingang van in januari 2012 gaat ook het Opvoedadviespunt en het Jongeren Preventie Project over van WWZ-Mariënstaete-Valent naar Kwadraad. Gemeenten hechten aan een samenhangend pakket voor de maatschappelijke dienstverlening. Vanwege de bestaande subsidierelatie is deze overgang pas op 1 januari 2012 mogelijk.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Noordwijkerhout, tel. (0252) 343737 of via de mail gemeente@noordwijkerhout.nl.