KPC Groep, Edux, BCO en O2 gaan samenwerken

12/10/2010 14:10

Edux Onderwijsadvies

KPC Groep, Edux, BCO en O2 gaan samenwerken

Krachtenbundeling voor beter Primair Onderwijs in Nederland

Vier organisaties voor onderwijsondersteuning gaan hun krachten bundelen: KPC Groep, Edux Onderwijsadvies, BCO Onderwijsadvies en O2 Onderwijsadvies. Door te kiezen voor samenwerking ontstaat binnen de educatieve infrastructuur een constellatie met een kwalitatief en kwantitatief sterk profiel. Een constellatie gericht op het verbeteren van onderwijskwaliteit en schoolprestaties. Focus van de samenwerking ligt op de sector primair onderwijs.

De betrokken organisaties zijn complementair op het gebied van dienstverlening, inhoudelijke expertises, netwerken, doelgroepen en kennis van regionale en landelijke (beleids)ontwikkelingen. De krachtenbundeling van de vier autonome en financieel gezonde organisaties ligt met name op het vlak van gezamenlijke kennisontwikkeling en -deling en ondersteuning van het onderwijsveld.

Ondersteuning, ontwikkeling en onderzoek

Naast ondersteuning (advisering, training) zullen de samenwerkingspartners in nauwe verbinding met het scholenveld nieuwe ontwikkelingen 'aanjagen'. Onderzoek is hierbij een belangrijk component.

Concreet richt deze samenwerking zich in eerste instantie op product-/ kennisontwikkeling, professionalisering en onderzoek op 3 thema's:


1. zorgbeleid: handelingsgerichte procesdiagnostiek (HGPD), handelingsgericht

werken (HGW) en de 1-Zorgroute


2. onderwijsontwikkeling: taal en rekenen


3. organisatieontwikkeling: dalend leerlingenaantal en effectief leiderschap

Bij het samenwerkingsverband zullen zich in de toekomst mogelijk andere organisaties aansluiten. Op dit moment is men in gesprek met een mogelijk vijfde partij.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.edux.nl