Branchevereniging Ondernemerscoaching bedrijven opgericht

12/10/2010 14:11

BROC

Vanaf heden hebben bedrijven die (startende) ondernemers coachen en begeleiden een eigen branchevereniging: BROC, Branchevereniging van Ondernemerscoaching Bedrijven.

Lang vielen deze organisaties tussen wal en schip. Met de branchevereniging worden krachten gebundeld om ondernemerschap te stimuleren, bijvoorbeeld via politieke lobby. Daarnaast worden gezamenlijke belangen behartigd bij ministeries, gemeenten en organisaties als het UWV.

Deskundige coaching vergroot kans van slagen

De Nederlandse economie drijft op ondernemers. Ieder jaar starten er tal van mensen een onderneming vanuit een droom. Maar helaas niet altijd met succes. Door de aanstaande ondernemer voor en na de start deskundig te coachen, wordt de kans van slagen aantoonbaar groter. Ondernemerschap is te leren en te ontwikkelen. De BROC wil zich inzetten om politiek en maatschappij hiervan met tastbare feiten te overtuigen.

Specifiek vakgebied vraagt om eigen branchevereniging

Bedrijven die (startende) ondernemers coachen vielen tot nu tussen wal en schip. Er zijn bijvoorbeeld al brancheverenigingen voor coaching, voor re-integratie en voor organisatieadvies. De begeleiding van ondernemers is echter een specifiek vakgebied. Met BROC wordt dit specialisme nu beter gewaarborgd. De leden zijn zowel eenpitters (ZZP-ers), bedrijven met een netwerkstructuur van aangesloten coaches als bedrijven met coaches in loondienst. Deze leden kunnen rekenen op kennisdeling binnen een professioneel netwerk, de ontwikkeling van kwaliteitscriteria en tal van andere voordelen.

Initiatiefnemers

Het oprichten van de BROC is een initiatief van zes bedrijven in de sector: Advisorgroep, De Eigen Zaak, Het Ontwikkelbedrijf, IMK, Motivity en STEW/FCBV.

Kennismaken met de BROC kan op 14 oktober (Arnhem), 21 oktober (Utrecht), 3 november (Den Bosch) en op 11 november (Groningen). Voor meer informatie: www.brancheverenigingbroc.nl