Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 12 oktober

Alkmaar, 12-10-2010 o 14.15 uur

Plofkraak pinautomaat: getuigen gezocht

Nieuwe Niedorp, dinsdag 12 oktober

Dinsdagochtend vond rond 03.15 uur een plofkraak plaats bij een pinautomaat aan de Trambaan. Er kwam een alarmmelding binnen bij de politie. Agenten gingen polshoogte nemen en troffen een ravage aan. De pui van het pand had flinke schade. De deur van het gebouw was geforceerd. Vermoedelijk met een stormram. De daders hebben het geld uit de automaat buitgemaakt.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Trambaan rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Schagen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Getuigenoproep mishandeling Roode Steen

Hoorn, dinsdag 12 oktober

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen van een mishandeling die zondagochtend rond 01.00 uur plaatsvond op de Roode Steen. Op het achterhoofd van een 19-jarige man uit Hoorn werd een glas stukgeslagen. De scherven van dit glas bleven in zijn hoofd achter. De man moest voor behandeling worden overgebracht naar het ziekenhuis. Er werd een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor de mishandeling.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen van de mishandeling. Bent u getuige geweest of heeft u anderszins informatie? Neemt u dan contact op met de politie in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Eerst bedreiging, daarna straatroof

Hoorn, maandag 11 oktober

Een 20-jarige man uit Hoorn is maandagavond rond 21.00 uur aangehouden op de Weel. De man was langsgegaan bij een woning aan de Astronautenweg en had daar de 26-jarige bewoonster met de dood bedreigd en in het gezicht gespuwd. De man werd een half uur later aangehouden op de Weel, waar hij liep met een andere man.

Vlak na zijn aanhouding kwam er een melding binnen van een 17-jarige man uit Avenhorn die zich gemeld had bij de eerste hulp van het ziekenhuis. Hij gaf aan mishandeld te zijn door de verdachte en daarna door hem te zijn beroofd. Bij de mishandeling zijn mogelijk zijn vingers gebroken. Hij doet vandaag aangifte van de straatroof. De politie doet onderzoek naar beide zaken.

Vernieling autospiegels

Alkmaar, maandag 11 oktober

Vier jongens in de leeftijd van 17 tot en met 19 uit Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk zijn maandagavond rond 23.30 uur aangehouden op de Westerweg. De politie kreeg een melding dat de er jongens op de Lindengracht spiegels van autos aan het aftrappen waren. Na een zoekslag werd het groepje jongens aangetroffen op de Westerweg. Zij werden aangehouden voor openlijke geweldpleging.

Er werden op de Lindengracht drie autos aangetroffen waarvan de spiegels waren vernield.

Voetganger geschept door auto

Alkmaar, maandag 11 oktober

Een 60-jarige man uit Alkmaar raakte maandagavond rond 18.00 uur gewond op de Laan van Parijs. De man liep op het zebrapad toen hij door een 53-jarige automobilist uit Alkmaar werd geschept. De automobilist had de voetganger over het hoofd gezien. De 60-jarige man werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Ingevorderd rijbewijs

Enkhuizen, maandag 11 oktober

Een 36-jarige automobilist uit Enkhuizen moest maandagavond rond middernacht zijn rijbewijs inleveren toen hij werd aangehouden op de Breedstraat. Hij blies 595 ug/l. Dit is tweeënhalf keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

Snorfiets in brand na aanrijding

Heerhugowaard, dinsdag 12 oktober

Een 16-jarige jongen uit Heerhugowaard zag dinsdagochtend zijn snorfiets in vlammen op gaan na een aanrijding op de Van Noortwijklaan.

Een 50-jarige automobiliste uit Winkel reed over de Westtangent en wilde de Van Noortwijklaan oprijden. De automobiliste moest hierbij voorrang verlenen aan de snorfietser die op het fietspad reed. Zij zag deze echter over het hoofd en er ontstond een aanrijding. Waarschijnlijk werd hierbij de benzinetank van de snorfiets geraakt. Het voertuig vatte namelijk vlam. Achterop de snorfiets zat een passagier. Deze werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder bleef ongedeerd.

Getuigenoproep mishandeling

Alkmaar, dinsdag 12 oktober

Een 35-jarige man uit Alkmaar is vrijdagavond 8 oktober tussen 22.15 en 22.45 uur ernstig mishandeld op het Payglop. De man was uit geweest op het Verdronkenoord en liep over de Laat linksaf het Payglop in. De man was met zijn mobiele telefoon bezig en zag vanuit zijn ooghoek dat er drie jongens vanuit de Langestraat het Payglop in liepen. Toen de jongens passeerden begonnen ze de 35-jarige man uit te schelden. De man reageerde hierop, maar de jongens gingen gewoon door. De Alkmaarder draaide zich om. De jongens draaiden zich ook om en één van hen gaf de man een trap tegen zijn hoofd. Hij viel op de grond en hoorde dat de drie in de richting van de Laat weg liepen. De man had last van zijn kaak. Hij werd door een vriend naar het ziekenhuis gebracht. Hier bleek dat hij zijn kaak op vier plaatsen gebroken had.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u vrijdagavond op of rond de Langestraat, het Payglop of de Laat iets verdacht gezien rond bovengenoemd tijdstip? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).