Deltion College


nieuws

12-10-10

Deltion-student Marieke Pilage gekozen tot één van de 51 Uitblinkers

Tijdens het Uitblinkersgala is Marieke Pilage (19) gekozen tot één van de 51 meest talentvolle mbo'ers. Het gala sloot de 6-daagse Beroepsonderwijs feestelijk af met een optreden van Lange Frans. Marieke: `Ik heb een hele leuke middag gehad!'. Juan Hofland van het ROC Nova College werd tot Uitblinker van het Jaar gekozen.

Studenten Mode van het Deltion verzorgden tijdens het gala de modeshow `Veelzijdig mbo in beeld en kleur'. In deze modeshow werden alle zestien brede vakgebieden van het mbo gepresenteerd, wat leidde tot ontwerpen waarin autobanden, paperclips of bakkersmutsen werden gebruikt. De ontwerpen zijn gemaakt door studenten van de opleiding Fashion Commercie.

Marieke Pilage (19) is student Mode & Design bij Deltion. Ze deed met ongeveer duizend andere leerlingen mee aan de jubileumwedstrijd van de bekende ontwerper Alexander van Slobbe. Marieke behaalde met haar jurk de finale. Momenteel loopt ze stage bij ontwerpersduo Spijkers en Spijkers.

6-Daagse Beroepsonderwijs

De 6-Daagse Beroepsonderwijs is een initiatief van de MBO Raad. Met evenementen als CompetentCity, Dag van de stage en Ontmoet het mbo wil de MBO Raad duidelijk maken hoe belangrijk beroepsonderwijs en vakmanschap zijn voor onze samenleving. Zwolse mbo-instellingen, waaronder Deltion, gaan tijdens deze week in gesprek met verschillende vertegenwoordigers van de gemeentelijke politiek.
---