Mannen krijgen energie van een romantische nacht, vrouwen van shoppen

12/10/2010 14:43

Bayer Consumer Care

De Nationale EnergieBarometer, een jaarlijks onderzoek uitgevoerd door GfK onder 1.188 Nederlanders in opdracht van Bayer Consumer Care voor Supradyn multivitamine, biedt nieuwe inzichten in natuurlijke energie. Een van de vragen van het onderzoek, is waar je energie van krijgt. Opvallend verschil is dat veel mannen een romantische nacht noemen, terwijl veel vrouwen liever iets moois voor zichzelf kopen. Dit is niet het enige verrassende resultaat uit de Nationale EnergieBarometer. Nederlanders realiseren zich niet goed waar ze energie van krijgen.

Plezier geeft energie

Maar liefst 77% van de Nederlanders heeft een onjuist beeld van de belangrijkste bron van energie. Van de deelnemers zegt maar liefst 44% dat slapen het belangrijkst is voor het krijgen van energie. 18% denkt dat sporten het is en 15% kiest voor gezond eten. Deze 3 factoren hebben nu net de minste invloed op hoe energiek mensen zich voelen. De factor plezier en geluk is de zwaarstwegende factor. Vorig jaar beoordeelde de Nederlander zijn energieniveau met een 6,99. Dit jaar scoren we een 6,88. Het verschil is dat er dit jaar lager is gescoord op de factor plezier. Deze factor is zo bepalend, dat dit de reden is van de daling in het gemiddelde energieniveau ten opzichte van 2009. Voor meer begrip hierover is daarom het online platform www.activeerjeenergie.nl opgezet. Hier kan men zelf ook een energietest doen.

Mannen krijgen energie van een romantische nacht, vrouwen van shoppen

Bij de vraag "Hoe krijgt u energie?" komen een paar verrassende resultaten naar boven. Opvallend verschil is dat mannen vaker kiezen voor een romantische nacht, terwijl veel vrouwen liever iets moois voor zichzelf kopen. 19% van de mannen noemt een romantische nacht en maar 12% van de vrouwen. Iets moois voor jezelf kopen geeft zelfs nog een groter verschil. 35% Van de vrouwen tegenover 16% van de mannen.

Mensen die lang slapen voelen zich minder energiek

Mensen die 9 uur of langer slapen, scoren een 6,6 op de energiebarometer. Deelnemers die 7 of 8 uur slapen daarentegen scoren maar liefst een 7,1 op de energiebarometer. Op tijd naar bed gaan of laat opstaan lijkt dus niet de beste oplossing voor het verhogen van je energienievau. Een goede nacht bestaat uit 7 of 8 uur. Daarboven én daaronder heeft een lager energieniveau tot gevolg.





http://activeerjeenergie.nl