Gemeente Heemskerk


dinsdag, 12 oktober 2010

Gemeente Heemskerk van start op Twitter

De gemeente Heemskerk is sinds kort te vinden op Twitter. Via de sociale mediawebsite Twitter.com stellen het college en medewerkers van de gemeente onderwerpen aan de orde, die Heemskerk in de breedste zin van het woord aangaan. Onderwerpen kunnen variëren van herstructurering tot leerplicht, van persberichten en vacatures tot jongeren en buurtgericht werken. De gemeente is te volgen onder de twitter-account 'gem_heemskerk' op twitter.com.

De gemeente Heemskerk volgt de ontwikkelingen op het gebied van internet en sociale media. Om vinger aan de pols te houden wat er leeft is de gemeente is gestart met de inzet van Twitter. De gemeente wil vooral proberen om dé kracht van het medium benutten: interactie. Door maatschappelijk onderwerpen en stellingen te poneren, wil de gemeente in gesprek komen met inwoners.

College
Achter iedere bijdrage op http://twitter.com/gem_heemskerk zit een ambtenaar van een bepaald beleidsterrein. De 'tweets' zijn te herkennen aan een onderwerp en dan de bijdrage vanuit het specifieke beleidsterrein. Op deze manier hoopt de gemeente een variëteit aan berichten onder de aandacht te brengen. Ook het college is actief op Twitter, herkenbaar aan het onderwerp College.

Interesse om de gemeente Heemskerk te volgen op Twitter? Surf naar http://twitter.com/gem_heemskerk en wordt volger!
---