Gemeente Ede

Nieuwsberichten

dinsdag, 12 oktober 2010

In elk kind schuilt een talent

Door: afdeling Communicatie - Marlies Boeker

Edese Onderwijsdag en Onderwijsprijs 2010

Op woensdagmiddag 10 november 2010 vindt voor de zevende keer de Edese Onderwijsdag plaats bij CSG Het Streek aan de Amsterdamseweg te Ede. Centraal staat de talentontwikkeling van kinderen in de leeftijd van drie tot twintig jaar. Deelnemers aan de Onderwijsdag kunnen kennismaken met het Edese Kunst- en Erfgoedaanbod door middel van twaalf workshops, een tiental informatiestands en zes exposities.

Het thema Onderwijs, Kunst en Erfgoed vormt de insteek voor deze dag. De slogan "Ontwikkeling baart Kunst, Kunst baart Ontwikkeling" loopt als een rode draad door deze dag. Personeel dat werkzaam is in het onderwijs en de kinderopvang uit de regio Ede zijn bij deze dag van harte welkom bij dit afwisselende programma dat `s middags om 12.30 uur begint met een lunch en duurt tot 17.30 uur. Naast een actieve deelname aan het programma biedt deze dag volop gelegenheid tot netwerken.

Onderwijsprijs

Belangrijk onderdeel van de dag vormt de Onderwijsprijs. Elke basisschool en voortgezet onderwijs uit Ede kan hieraan meedoen en een geldbedrag winnen van EUR 6000 plus een bronzen plastiek van Paul Maes.
In 2008 heeft Speciaal Voortgezet Onderwijs De Toekomst de prijs in de wacht gesleept met het winnende idee, het Special Heroes project, waarvan nu een aantal pilots succesvol draait op verschillende plaatsen in Nederland. Het kan dus gaan om een idee wat nog verder uitgewerkt moet worden, een al gerealiseerd initiatief of een innovatief plan gericht op het thema.

Tot 26 oktober a.s. kunt u zich hiervoor opgeven bij cvanderjagt@kpnplanet.nl of kijk voor meer informatie over de Onderwijsprijs op de website www.ede/edeseonderwijsdag.

De Edese onderwijsdag is door de jaren heen uitgegroeid tot een inspirerende teamdag. We hopen dit jaar weer een flink aantal bezoekers te mogen begroeten. Deze dag wordt georganiseerd door medewerkers uit het onderwijs, de kinderopvang en de gemeente Ede. Inschrijving voor de dag kan tot 26 oktober via de website: www.ede/edeseonderwijsdag