Politie Gelderland-Zuid

Verboden wapenbezit

Tiel, 12-10-2010 o In augustus werden in een woning in Tiel wapens en drugs aangetroffen. De huurder bleek met vakantie. De 24-jarige huurder uit Tiel is maandagmiddag rond 1 uur aangehouden voor verboden wapenbezit.

Verschillende wapens werden dinsdag 17 augustus door de verhuurder aangetroffen in de woning van de man. Onder andere een kruisboog maar ook een geweer met bijbehorende munitie. Het geweer en de munitie vallen onder de Wet Wapens en Munitie. Daarnaast werden in de woning zakjes speed, heroïne en op cocaïne lijkende stof aangetroffen. Alle goederen zijn overhandigd aan de politie en in beslag genomen.

Uitleg na vakantie
De 24-jarige man kon toen niet worden aangehouden omdat hij met vakantie was. In de tussenliggende tijd heeft de politie het onderzoek naar de man en de herkomst van de goederen voortgezet. Maandagmiddag rond 1 uur werd de man dus alsnog aangehouden voor verboden wapenbezit. De man is verhoord en ontkent dat het wapen van hem is. Toch heeft de politie inmiddels genoeg bewijs tegen de man kunnen vinden en stelt een proces verbaal tegen de man uit Tiel op om naar de Officier van Justitie te sturen. (13)

Laatst gewijzigd 12-10-2010 14:58 | © Regio Gelderland-Zuid |