Gemeente Ede

Nieuwsberichten

dinsdag, 12 oktober 2010

Burgers schrijven mee aan website gemeente Ede

Door: afdeling Communicatie - Liesbeth Veldhoven

Interactief platform nu online

Gemeente Ede is gestart met het project Bouwen aan Teksten, een project waarbij burgers hun mening kunnen geven over teksten op de gemeentelijke website. Op www.ede/edeseonderwijsdag kunnen alle inwoners van Ede tot eind 2010 reageren op een aantal gemeentelijke teksten. Het doel van dit project is het schrijven van begrijpelijke teksten voor de inwoners van Ede.

Schrijf mee!

Iedereen kan meedoen en het is erg simpel. Op
www.ede.nl/bouwen-aan-teksten zijn de teksten te vinden die we, aan de hand van de mening van de burgers, willen verbeteren. Op deze site is alle informatie over het project te vinden. Onder de deelnemers wordt een verrassingspakket verloot.

Bezoekers van de website kunnen de teksten beoordelen op toon en begrijpelijkheid. Daarnaast kunnen zij suggesties en verbeterpunten aangeven over de opbouw en de toon van de tekst, maar ook over het taalgebruik.

Verbeteren teksten

Medewerkers van de gemeente Ede passen de teksten, mede aan de hand van de reacties van de burgers, aan. De aangepaste teksten worden, via de website, weer aan de burgers voorgelegd. Dan kan iedereen opnieuw reageren en nogmaals eventuele suggesties geven. Ten slotte komen de definitieve verbeterde teksten op de website te staan.

Programma `Ede Beter'

Het project Bouwen aan Teksten is een onderdeel van het programma Ede Beter. Dit programma, dat loopt van 2010 tot 2015, is opgesteld om de dienstverlening van de gemeente Ede te verbeteren. Daarbij is de stem van de inwoners erg belangrijk.