Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Vier aanhoudingen woningoverval Velp

Publicatiedatum: 12-10-2010 14:49:14

VELP - De politie heeft dinsdagochtend 12 oktober vier personen aangehouden in verband met een woningoverval op vrijdagochtend 14 mei van dit jaar. Dit gebeurde in een woning aan de Dennenweg in Velp. Hierbij raakte een destijds 19-jarige Velpenaar gewond. Ook zijn er vanochtend zoekingen gedaan in woningen in Velp, Arnhem en Huissen.

Het gaat om een 24-jarige Arnhemse vrouw en een 17-jarige Velpenaar. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de overval. Twee mannen van 18 en 20 jaar uit Huissen zijn aangehouden op verdenking van heling van goederen die bij de overval zijn buitgemaakt. Het viertal is in hun woningen aangehouden. Ook heeft de politie in het kader van het onderzoek zoekingen gedaan in woningen in Arnhem, Velp en Huissen.

Volgens het slachtoffer kwamen die vrijdag in de vroege ochtenduren drie overvallers zijn huis binnengedrongen, waarna ze hem zouden hebben geslagen en gekneveld. Daarna zouden de overvallers onder meer een grote televisie hebben buitgemaakt. Nadat de overvallers waren vertrokken wist de Velpenaar zijn huis uit te komen waarna hij bij buurtbewoners aanklampte om hulp. Na de woningoverval is de recherche een onderzoek gestart. Dit leidde vandaag tot de aanhouding van het viertal.

Meerdere aanhoudingen
De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Daarom roept de politie nogmaals getuigen die iets gezien of gehoord hebben dat met de woningoverval in verband kan worden gebracht, op zich te melden. Getuigen die zich al eerder hebben gemeld, hoeven niet opnieuw te reageren. De politie is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844. Reageren kan ook via
recherchearnhem@gelderland-midden.politie.nl. Anoniem reageren kan ook op telefoonnummer 0800-7000 van Meld Misdaad Anoniem. (052454)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---