Witteveen en Bos

Samenwerking TU Delft en Witteveen+Bos

(12-10-2010)

Ingenieursbureau Witteveen+Bos en de TU Delft (faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen) hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor het ondersteunen van onderzoek- en onderwijsfaciliteiten.

De overeenkomst is op 12 oktober 2010 ondertekend door prof. ir. L. de Quelery, decaan van de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen, en ir. H. Nieboer, directeur van Witteveen+Bos.

De samenwerking vindt plaats in het kader van het vernieuwingsplan Civiele Techniek, dat is opgesteld om meer aandacht te besteden aan vraagstukken die samenhangen met het wonen in deltagebieden, met specifieke uitdagingen rond water, mobiliteit en bouw.

In de overeenkomst is vastgelegd dat Witteveen+Bos een inhoudelijke en materiële bijdrage zal leveren aan de hoofdthema's Bouw & Infra, Deltatechnologie en Transport. Dit zal plaatsvinden door deelname aan thematische adviesgroepen, door bij te dragen aan onderwijsactiviteiten en door financiering van vraaggestuurd onderzoek en leerstoelen. Hiertoe heeft de TUD met de sector een onderzoek- en onderwijsagenda opgesteld voor de drie genoemde vakgebieden.

Witteveen+Bos vindt, als kennisintensief bedrijf, dergelijke intensieve samenwerkingrelaties met hogescholen en universiteiten van groot belang voor de verwerkelijking van haar strategische doelstellingen.