Gemeente Haren

Nieuw sportbeleid

Brede visie op sport en bewegen

12/10/2010

De gemeente Haren gaat integraal sportbeleid ontwikkelen. Nieuwe ontwikkelingen op sportgebied en sportstimulering geven hiertoe aanleiding. Het college heeft onlangs het projectplan goedgekeurd. Doelgroep van het nieuwe beleid is de Harense bevolking in brede zin, dus georganiseerde en ongeorganiseerde sporters, ouderen en jongeren en ouders met kinderen. Het resultaat is een brede gemeentelijke visie op het gebied van sport, bewegen, onderwijs en gezondheid.

De gemeente gaat op verschillende momenten met sportverenigingen, individuele sporters en betrokken instellingen in overleg over wensen en (on)mogelijkheden. Als aftrap vindt op 25 november een interactieve bijeenkomst met het veld plaats. Sportverenigingen, belangengroepen, onderwijs en instellingen worden uitgenodigd om met de verantwoordelijk sportwethouder Theo Sieling van gedachten te wisselen. De wethouder: "ik verwacht veel inbreng uit het veld. Ik wil graag van de inwoners en sportverenigingen zelf horen waar het met het Harense sportbeleid heen moet de komende jaren".

Voor de zomer 2011 wordt het beleid aan de gemeenteraad aangeboden. Daarna wordt per jaar een uitvoeringsplan gemaakt. Meer informatie bij projectleider Hinke de Boer, h.j.deboer@haren.nl.