Politie Hollands Midden

Gouda - Politie zoekt getuigen poging verkrachting

Gouda, 12-10-2010 o Politie Hollands Midden is op zoek naar getuigen van een poging verkrachting die plaatsvond op maandag 11 oktober tussen 18.30 uur en 18.45 uur.

Een 13-jarig meisje uit Gouda fietste over het Ankerpad. Daar werd zij door een man van haar fiets geslagen en mee de bosjes ingetrokken. Het meisje gilde om hulp. Haar vriendinnen, die toevallig voorbij kwamen en andere voorbijgangers schoten haar te hulp en renden achter de man aan, die er vandoor ging richting de Julianasluizen.

De politie werd gewaarschuwd en startte een zoekactie waarbij ook een helikopter ingezet werd. Op een gegeven moment werd een man die voldeed aan het signalement, gezien op het industrieterrein Gouwe Stroom. Bij het zien van de politie rende hij weg. De politie zette hierop de achtervolging in en rond 19.30 uur werd de 36-jarige man aangehouden in de Edisonstraat.

De recherche uit Gouda is een onderzoek gestart en vraagt getuigen die die avond of in de voorafgaande dagen in die omgeving iets opvallends hebben gezien, contact op te nemen via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Ook vrouwen en meisjes die iets soortgelijks in die omgeving zijn overkomen en nog geen contact hebben gehad met de politie, worden verzocht te bellen.