Gemeente Edam-Volendam

Samen met de plastic heroes voor een schoner milieu

plastic hero Onze gemeente start binnenkort met de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval. Naast het scheiden van bijvoorbeeld GFT-afval, glas en papier kunt u straks ook plastic verpakkingen zoals flessen, flacons, tubes, plastic zakken, bakjes en boterkuipjes scheiden van het overige afval. Hierdoor kan het plastic verpakkingsafval na inzameling worden gerecycled. En zo werkt u en iedereen in onze gemeente mee aan een schoner milieu!

GESCHEIDEN INZAMELEN

Gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsmateriaal is beter voor u en het milieu. De recycling van plastic afval levert de grondstof op voor nieuwe plastic verpakkingen. Maar ook voor de productie van andere artikelen zoals bijvoorbeeld vloerbedekking, tennisballen, automaterialen, golfballen en fleecekleding: van afval naar grondstof!

Daarnaast betekent het gescheiden aanbieden van plastic verpakkingsafval een afname van het volume van het overige afval. Het scheelt dus ruimte in uw afvalbak!

HOE WORDT MIJN PLASTIC VERPAKKINGSAFVAL INGEZAMELD?

Binnen onze gemeente wordt een aantal speciale Plastic Heroes inzamelbakken geplaatst. De Plastic Heroes inzamelbakken worden regelmatig geleegd, dus als u uw plastic verpakkingsafval niet direct kwijt kunt, probeert u het dan a.u.b. op een andere dag nogmaals.

Informatie over de locaties van de inzamelbakken en welk afval u er wel en niet in kwijt kunt, volgt binnenkort.