Politie Amsterdam-Amstelland

Vier mannen gepakt na schietincident Marnixkade

Na melding van een schietincident op de Marnixkade in Amsterdam Centrum op dinsdagmorgen 12 oktober heeft de politie vier mannen aangehouden. Eén verdachte werd door de politie in zijn been geschoten.

Politiehelikopter achtervolgt BMW
Na de melding omstreeks 11.20 uur werd bekend dat een BMW personenauto met een buitenlands kenteken was weggereden. Politieagenten zagen het voertuig kort daarna rijden op de A10 waarna met hulp van een politiehelikopter een achtervolging ontstond. Op de afrit S107 naar de Henk Sneevlietweg kwam de vluchtauto in botsing met een reclamezuil. De bijrijder van de auto werd direct aangehouden. De bestuurder vluchtte te voet over de rijbaan van de A10 naar de Anthony Fokkerweg. Daar liep de verdachte een bouwmarkt binnen waar hij door agenten in zijn been werd geschoten.

Ook aanhoudingen op Haarlemmerdijk
Op de Haarlemmerdijk troffen agenten een andere BMW personenauto aan, ook met een buitenlands kenteken. Beide inzittenden werden uit het voertuig gehaald en aangehouden. De mannen bleken in het bezit te zijn van een vuurwapen. De politie onderzoekt of beide zaken met elkaar hebben te maken. Er zijn meerdere plaatsen delict afgezet voor een verder onderzoek. Over het schietincident in de bouwmarkt worden verder geen mededelingen gedaan. Omdat daarbij geschoten is door agenten wordt het onderzoek gedaan door de Rijksrecherche.


____________________