Gemeente Kampen

Extra subsidie voor woningbouw Berkpark en Sint Nicolaasdijk

12-10-2010
De woningbouwprojecten Berkpark en Sint Nicolaasdijk krijgen alsnog geld uit de `Tijdelijke stimuleringsregeling woningbouwprojecten, derde tranche' van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM).
Dit is nu bevestigd door het ministerie. Het Rijk heeft extra geld (EUR 36.890.283) toegevoegd aan de derde tranche van deze tijdelijke stimuleringsregeling woningbouwprojecten.

Naast de subsidie van het Rijk heeft de gemeente besloten om per woning EUR 5.000 extra aan de kopers over te maken. Dit is gelijk aan het bedrag wat anders bij de provincie Overijssel aangevraagd wordt. Beide projecten vallen binnen de prestatieafspraken Wonen, die tussen de gemeente en de provincie gemaakt zijn, en komen daardoor niet in aanmerking voor subsidie van de provincie.

Net als bij de vorige tranches wordt ook deze keer het geld ingezet voor de kopers van de woningen. Bij de overdracht van de kavel krijgen de toekomstige bewoners van het Berkpark of de Sint Nicolaasdijk de subsidie overgemaakt. Het gaat om 23 woningen op het Berkpark en 20 woningen aan de Sint Nicolaasdijk.

Wethouder Jan Wieten is verheugd. "Met dit grote bedrag kunnen we de woningbouw in deze moeilijke tijden een nieuwe impuls geven."

Voorwaarde
Een voorwaarde voor het ontvangen van de subsidie is, dat voor 1 januari 2011 gestart wordt met de bouw.

Laatste subsidieronde
Voorlopig was dit de laatste subsidieronde. Voor Kampen hebben we in drie tranches voor zeven woningbouwprojecten van het Rijk in totaal EUR 891.240 gekregen. Hier is door de provincie en gemeente EUR 672.000 aan toegevoegd. In totaal zijn er in Kampen 121 woningen gesubsidieerd voor EUR 1.563.240.
In de eerste subsidieronde heeft Kampen EUR 252.000 gekregen voor het project Kulturhus. In de tweede ronde heeft Kampen EUR 288.240 gekregen voor De Graafschap, Het Bos en Prefabo. In deze derde ronde is het totaalbedrag EUR 351.500 voor de Zandrug in Het Onderdijks (al eerder toegekend), het Berkpark en de Sint Nicolaasdijk.

Stimuleringsregeling
De stimuleringsregeling is bedoeld om de teruggang in de bouwproductie en de daardoor ontstane terugval van werkgelegenheid te beperken. De financiële bijdrage maakt het mogelijk om toekomstige kopers van een nieuwbouwwoning tegemoet te komen.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |