Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 12-10-2010

Man aangehouden voor bedrijfinbraak

ROOSENDAAL/BREDA: De politie hield dinsdagochtend een 30-jarige Roosendaler aan voor betrokkenheid bij een inbraak in een bedrijf aan de Tussenriemer. De inbraak vond in april van dit jaar plaats en hierbij werd een raam vernield, waarna onder andere een printer werd weggenomen. Bij de inbraak werden sporen veilig gesteld. Aan de hand van aangetroffen DNA kwam men bij de verdachte. Hij zat op het moment van zijn aanhouding al vast in penitentiaire inrichting de Boschpoort voor eenzelfde vergrijp. Hij zal worden verhoord in verband met de inbraak.

Jongemannen aangehouden bij roadblockactie

DINTELOORD: De politie zag tijdens een roadblockactie aan de
Noordlangeweg twee jongemannen rennen. Een motoragent wilde de twee controleren, sprintten ze weg, maar stopte bij staandehouding. Beide jongemannen bleken zich niet te kunnen identificeren. Een van de mannen gaf een naam op die bij controle vals bleek te zijn. De 20-jarige en 22-jarige mannen uit Dinteloord zijn meegenomen naar het politiebureau en vrijgelaten toen van beide mannen een familielid hun
identiteitsbewijs kwam tonen.

Tweede verdachte woninginbraak aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie hield maandag om 23.00 uur een 20-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor medeplichtigheid bij een woninginbraak aan de Mondafseweg.
Een getuige zag even na 03.00 uur twee mannen over een schutting springen en alarmeerde de politie. Deze trof gestolen goederen in een tuin aan en daar bleek zich ook een man schuil te houden. De man ging er vandoor en werd na een zoektocht door politiehond Paco op een terrein van het waterschap aangetroffen. De verdachte werd in
verzekering gesteld. Hij bekende de insluiping tijdens verhoor. De verdachte die maandagavond werd aangehouden is ook in verzekering gesteld, maar ontkende bij verhoor iets met de inbraak te maken te hebben. Hij zou wel eigenaar zijn van de bromfiets die de politie die ochtend na de inbraak in de omgeving in beslag nam. De andere verdachte had ook al verklaard dat de bromfiets van hem was.

Vermoedelijk brand gesticht in leegstaande woning

BOSSCHENHOOFD: Dinsdag kreeg de politie om 00.20 uur melding van brand aan de Oude Bredasepostbaan. Er bleek een uitslaande brand te zijn in een leegstaand pand. Een passant had de brand vanaf de snelweg gezien. Hij had de hulpdiensten gealarmeerd. De brandweer snelde ter plaatse om de brand te blussen. Om 00.54 uur was de brand meester. Aangezien er geen elektriciteitsvoorziening meer in het leegstaande pand aanwezig was gaat men uit van brandstichting.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 12-10-2010 16:51 | © Regio Midden en West Brabant |