Gemeente Beek


Marc Leunissen Beekse ondernemer van het jaar

Vandaag heeftt burgemeester Cremers aan de start van de Bedrijven Kontakt Dagen in het MECC te Maastricht de nieuwe âBeekse Ondernemer van het jaarâ bekend gemaakt. De prijs gaat dit jaar naar Marc Leunissen van Leunissen Interieurbouw BV.

Voor de keuze van de ondernemer van het jaar is een jury ingesteld die een gemotiveerde keuze heeft voorgelegd aan het College van burgemeester en wethouders. De jury bestond uit vertegenwoordigers van de 4 ondernemersverenigingen in de gemeente Beek. Criteria waarop de kandidaten onderscheidend dienen te zijn: sterk ondernemerschap, innovatief, werkgelegenheid, inventief, voorbeeldfunctie, maatschappelijk betrokken.

Marc Leunissen (36) is opgegroeid in het familiebedrijf dat bestaat sinds 1990. Hij geeft niet alleen leiding aan het bedrijf maar is tevens ook een vakman in hart en nieren. Hierdoor is hij zeer betrokken bij de producten die worden vervaardigd. Leunissen Interieurbouw BV staat voor goed ondernemerschap. Dit blijkt ondermeer uit het feit dat het bedrijf in 2002 haar intrek heeft genomen in een nieuw bedrijfspand, welke is voorzien van alle moderne productiefaciliteiten gekoppeld aan een efficiënte indeling en een opgeruimde werkplaats. Het innovatieve karakter van Leunissen Interieurbouw BV komt tot uiting in het aangaan van steeds (nieuwe) uitdagende projecten waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technieken en materialen. Klantgerichtheid staat hoog in het vaandel van Leunissen Interieurbouw BV. Op een betrokken manier wordt in samenwerking met de klant maatwerk geleverd om te komen tot hoogwaardige producten. Leunissen Interieurbouw BV verschaft werk aan 12 vakmensen en bedient een klantenkring die bestaat uit zowel particulieren als bedrijven waaronder grote (inter)nationaal bekende firmaâs.

Het is inmiddels alweer de negende keer dat de award wordt uitgereikt. De award bestaat uit een bronzen beeld, ontworpen door kunstenaar Marco Juriën. Het is een wisseltrofee die na afloop van het jaar overgaat op de volgende winnaar. Als aandenken krijgt de winnaar een replica met inscriptie op een kleinere schaal, eveneens vervaardigd door Marco Juriën.

Vorig jaar ging de award naar Geert-Jan Castelijn van Castelijn Mode. Eerder werden Pascal Daamen (Daamen Betonboringen Nederland BV), Peter Coumans (Coumans Installaties), Henk Smeets (HP Groep), Frank Hoen (Netpresenter), René Boonstra (Uitgaanscentrum Mondial), Maurice Martens (Martens BV) en John Paes (Technomed Europe) verkozen.

Â