Siemens

Persbericht

201010. 354

Den Haag, dinsdag 12 oktober 2010

Metavak, 9 t/m 11 november 2010, Evenementenhal Gorinchem, Siemens stand nr. 125

Siemens biedt concurrentievoordeel met Productivity in Motion

Op de Metavak 2010 laat Siemens onder het motto Productivity in Motion zien hoe belangrijk een technologische voorsprong als concurrentiefactor is. Speerpunten op de Siemens stand zijn de besturing Sinumerik 828D, de introductie van de Sinutrain Operate simulatie software voor de PC, de gebruikers interface Sinumerik Operate en de bewegingsvoering MDynamics.

Met Sinumerik, dat dit jaar 50 jaar bestaat, biedt Siemens een lijn van afgestemde producten voor de besturing van gereedschapwerktuigen. De belangrijkste producten die dit jaar op de stand worden getoond zijn:


- De Sinumerik 828D, een baanbrekende besturing voor bewerkingscentra, draaibanken en draaifreescombinaties. Deze besturing combineert 50 jaar Sinumerik CNC ervaring met de laatste technologieën op het gebied van communicatie via PC en ingebouwde mobiele telefoon voor SMS berichten;
- Het nieuwe Sinutrain Operate pakket voor volledige simulatie van de Sinumerik Operate 840D sl besturing op de PC voor het geven van opleidingen, maar ook voor het testen van programmas in de werkvoorbereiding.

- Sinumerik Operate, een gebruikersinterface die de kracht van de 840D combineert met de gebruikersvriendelijkheid van ShopMill en ShopTurn. Met o.a. Animated Elements ter ondersteuning van de operator;
- MDynamics, een recent ontwikkelde bewegingsvoering voor de 840D sl en de 828D, die zorgt voor kortere bewerkingstijden en betere oppervlaktekwaliteit bij 3- en 5-assig frezen door Advanced Surface.

Daarnaast kan men op de Siemens stand terecht met vragen over productie-optimalisatie met de Manufacturing IT oplossingen, bijvoorbeeld ter verbetering van de Overall Equipment Effectiveness, alsmede de unieke samenwerking met Siemens PLM, die zorgt voor optimalisatie van de gehele CAD/CAM/CNC keten.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry Automation & Drive Technologies, Daniel Kofman Telefoon: +31 (0)70 333 2593
E-mail: daniel.kofman@siemens.com
Internet: http://www.siemens.nl/CNC/

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Persvoorlichting: Bernard H. Bos
Telefoon: +31 (0)70 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com