Gemeente Heeze-Leende


Kunst uit de Herbertusbossen in het gemeentehuis van Heeze-Leende

Van 7 oktober tot en met 24 november a.s. is in het gemeentehuis werk te zien van kunstenaars uit Heeze en omgeving. Dat werk is tijdens de `Week van het landschap' in de Herbertusbossen gemaakt of daar tentoongesteld.

Het zijn schilderijen, foto's, beelden, kunstzinnige nestkastjes en `insectenhotels'.

De kunstenaars zijn:

De dames: de heren:

José Wouters (schilderijen) Martien Baselmans (beelden)

Riek Thijs (schilderijen) Poul Larsen (beelden)

Trees Jacobs (beelden) Sjef Cox (beelden)

José van Loon (beelden) Bert Keet (foto's)

Lea de Jong (schilderijen) Sjaak van Galen (foto's)

Jos Raaijmakers (beelden)

Mariska van Hoof (schilderijen)

Hennie van der Sanden (schilderijen)

Margot van den Boer (foto's)

Tevens zijn er diverse fraai beschilderde nestkastjes en insectenhotels te zien van kinderen.

De `Week van het landschap' is georganiseerd door de stichting Brabants Landschap en komt één keer per tien jaren in deze streek. Er was een innige wisselwerking tussen natuur en cultuur, door alle activiteiten rond de boerderij van de boswachter en in de Herbertusbossen. De kunstcomponent is door Kunstkring Eymerick ingevuld.

De kunstwerken zijn veelal abstract met een aantal impressionistische schilderijen. Alle werken stralen vakmanschap uit, gevoelig of puur rationeel. De moeite van het bekijken zeker waard.

De prachtige foto's zijn afkomstig uit het ontwerp van een nieuw boek van Kunstkring Eymerick dat de titel zal krijgen "Het gedroomde landschap". In dit boek wordt het landschap van Heeze-Leende veelal aan de hand van schilderijen, foto's en of maquette beschreven van bijna de prehistorie tot vandaag.

Ondanks dat men het landschap ziet verworden van natuur tot verkavelde landbouwindustrie, heeft de natuur nog steeds veel te bieden voor natuurliefhebbers en vormt zij een inspiratiebron voor veel kunstenaars.

Elke woensdagmorgen klokslag 10.30 uur is er een rondleiding met toelichting door een van de exposanten. Ook buiten dat moment kunnen er via de receptie met een van de deelnemende kunstenaars afspraken worden gemaakt voor rondleiding van groepen. De expositie is gratis toegankelijk.

Voor meer informatie zie www.kunstkringeymerick.nl

Wilt u ook eens exposeren in dit gemeentehuis of Rabobank Heeze, kijk dan naar bovengenoemde website of neem contact op met Trees Jacobs, tel 040 2263261 of treesjacobs@hotmail.com