Gemeente Purmerend

Sponsorfietstocht voor Brandwonden Stichting succesvol

12 oktober 2010

Brandweer Purmerend zet zich in voor goed doel - Afgelopen zaterdag 9 oktober zijn 116 hulpverleners van de brandweer, politie en de ambulancedienst op de pedalen gestapt voor een sponsorfietstocht voor de Brandwonden Stichting. Om 9.00 uur gaf burgemeester Don Bijl het startsein bij de brandweerkazerne aan de Gorslaan, daarna stapte hij zelf ook op de fiets.

Fietstocht van 60 kilometer
De groep hulpverleners begon om 9.00 uur vol goede moed aan de 60 kilometer lange fietstocht door Purmerend en omgeving. Onder begeleiding van vier politiemotoren en een -biker, fietsten de hulpverleners vanaf de brandweerkazerne naar de Rijp, Driehuizen, Schermer, Stompetoren, Ursem, Schermerhorn, de Beemster en weer terug naar de kazerne in Purmerend.

Lekker weer en een goed gevoel
Volgens initiatiefneemster Sandra Janssen (medewerker Brandweer) verliep de tocht op rolletjes. Mede dankzij het goede weer, maar ook door een grote groep enthousiaste vrijwilligers die zorgden voor een goede organisatie rondom de fietstocht. Denk aan de bezemwagen, fietsmonteurs, EHBO, inschrijving en de catering. Hiernaast waren er nog sponsoren, die ook hun bijdrage aan deze sponsortocht hebben geleverd door diverse materialen.

Overhandiging cheque
Om 13.00 uur werd de cheque overhandigd aan de Brandwonden Stichting met daarop een bedrag van EUR 7.515,99. Een compliment voor alle deelnemers die dit bedrag bij elkaar hebben gefietst voor de Brandwonden Stichting.