Belang oppervlaktebehandeling maatschappelijk onderschat

12/10/2010 18:43

Libéma Exhibition

's-Hertogenbosch, 12 oktober 2010

Tijdens de opening van de vakbeurs Surface, die van 12 t/m 14 oktober 2010 in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch wordt gehouden, is de winnaar van de Surface 2010 Innovatieprijs bekend gemaakt.

De prijs, een waardecheque van euro 2500, werd overhandigd aan een vertegenwoordiger van het winnende bedrijf, Oxyplast Belgium, dat het product Ag-Kote poederlak low bake had ingezonden.

Deze buitenbestendige coating bakt uit bij een lage temperatuur en kan tot een energiebesparing leiden van 20%.

Surface is het trefpunt voor iedereen die met opppervaktetechnieken te maken heeft.

Roland Kortenhorst, de voorzitter van de Fosag, de belangenvereniging van ondernemers in het schilders-, afwerkings- en glaszetbedrijf, wees erop dat de kwaliteit van oppervlaktebehandelingen niet maatschappelijk gerelateerd is. Daardoor kan bijvoorbeeld een automerk zich erop voor laten staan een fantastische moter te leveren, terwijl dat voornamelijk te danken is aan de perfecte oppervlakte behandeling die de onderdelen hebben ondergaan. Ook wees hij erop dat zonder oppervaktebehandeling windmolens op zee maar 10 jaar mee gaan. Met een goede behandeling is dat vele malen langer en dus veel duurzamer. De branche doet zich zelf te kort door de maatschappelijke relevantie niet uit te dragen.