Ingezonden persbericht


Apeldoorn, 23 augustus 2010

Succesvol ondernemen in extreme omstandigheden: hoe doe je dat?

ZOA-Vluchtelingenzorg en Ben Tiggelaar organiseren voor de tweede maal een business seminar voor ondernemers en managers: 'Extreem ondernemen'. De vele positieve reacties en de mooie netto opbrengst van ruim E 50.000,- voor wederopbouwwerk in Sri Lanka, geven ZOA alle reden om opnieuw een middagprogramma te organiseren voor ondernemend Nederland. Dit vindt plaats op dinsdag 12 oktober 2010 vanaf 12.00 uur in de Hotel de Cantharel te Apeldoorn.


- Wat kunnen we leren van succesvolle ondernemers die ooit in een crisis zaten?
- Wat was doorslaggevend voor hun succes?

Deze vragen staan centraal tijdens ' Extreem ondernemen'. Sprekers Maarten van Rossem, Arko van Brakel, Rachel Tocklu en Raga Alphonsus geven een nieuw perspectief op de uitdagingen van ondernemerschap. Dagvoorzitter Ben Tiggelaar laat zien hoe vluchtelingen erin geslaagd zijn om in extreme omstandigheden succesvolle ondernemers te worden. Tijdens het business seminar zijn er - zo weten we nu uit ervaring - indrukwekkende lessen te leren. Bovendien dient het seminar een belangrijk doel: dankzij de belangeloze bijdrage van Ben Tiggelaar en alle andere sprekers kan ZOA-Vluchtelingenzorg de meeropbrengst van het seminar besteden aan wederopbouwprojecten in Zuid-Sudan en daarmee een verschil maken in het leven van miljoenen vluchtelingen.

Verrassende invalshoeken
In maart 2009 namen ruim tweehonderd ondernemers en managers deel aan 'Extreem leiderschap', ZOA's eerste business seminar. Deelnemer Hendrik Blokhuis, CTO bij Cisco, vertelt: "De openhartige en authentieke verhalen van leiders sprongen er voor mij uit. Hier stonden mensen die wisten waar ze het over hadden. Een mooie mix van inspiratie opdoen en netwerken." Ook op dit tweede business seminar kunnen deelnemers vanuit verrassende invalshoeken nieuwe inzichten en ideeën voor hun eigen werk of onderneming opdoen.

Aanmelden
Meer informatie over het seminar is te vinden op www.extreemondernemen.nl. Hier kunnen ondernemers zich ook aanmelden. Op www.zoa.nl staat meer informatie over het werk van ZOA-Vluchtelingenzorg. Voor foto's van de sprekers kunt u met ons contact op nemen.

Einde persbericht.

Noot voor redacties,